Selecteer een pagina

10 februari:
Maarten is vandaag jarig. Gefeliciteerd kérel. Ben al  vrij vroeg in de stad. Eerst naar de Waagh en dan in één grote stoet naar het stadhuis.
De mensen van de Kruuk kregen ieder een kaartje, dus konden we het stadhuis in waar het grote gebeuren plaats zou vinden.
De sleutel overdracht. Maar eerst werd Burgemeester Bruls overmeesterd in het stadhuis en om zijn enkel kreeg hij een ketting met een zware bal eraan.
Na een schitterende ceremonie in stoet naar de Blauwe Steen waar het eerste pilsje werd aangeslagen en waar iedere feestvierder een gratis pilsje kreeg.
Knotsenburg gaat van start. Daarna de grote tent in…féésten. Maarten en Chantal moesten schminken tijdens de kindermiddag. Daar ben ik ook naar toe gegaan en kon ik mooi op de kleinkinderen passen. Ook Lonneke en kwamen later en namen vooral Liam onder hun hoede.
Tegen 16.30 uur was alles opgeruimd en na een aantal foto’s maken zijn we weggegaan en hebben nog lekker wat gegeten.

11 februari:
Vanmorgen met de bus naar de stad gegaan, want in de Molenstraatskerk werd de carnavalsmis gehouden.Erg mooi én leuk. De pater en pastoor deden gewoonweg een buut geven achter het altaar…maar het had wel allemaal te maken met Jezus, Carnaval, Knotsenburg.
Dweilorkest speelde nog:  liever te dik in de kist dan weer een feestje gemist en nog een aantal Nimweegse liederen.
De Jeugdprins Thijs de eerste en Prins Peter de tweede spraken mooie woorden.
Het blijft toch telkens weer een mooie happening.
Met Theo en Paulien zijn we naar Biessels gegaan en hebben daar lekker gegeten en gedronken. Vanuit het café konden we mooi de optocht zien.
Het was erg druk en super gezellig. Na de optocht zijn we met z’n allen Maarten, Rob en Lonneke waren er ook bij nog een poos gezeten en gedronken bij café Samson en daarna naar huis. Paulien was al eerder naar huis gegaan.

Morgen weer vroeg naar de stad. Prinsenontbijt en daarna weer met z’n allen de kroegentocht houden.

Share This