Selecteer een pagina

columns

 

 

 

 

AANKONDIGING LEFTSPRAAK

Het forum van deze site zorgt dagelijks voor verrassende, meelevende en opmerkelijke berichten. Het dagelijkse leven van lotgenoten met een chronische ziekte dat beschreven wordt in de vele berichten, geeft anderen troost of inspiratie over hoe je met je eigen situatie om kunt gaan. Een van de leukste en interessantste dagboekschrijvers op mijn forum vond ik altijd Leftfoot. Hij wist me steeds weer aan het denken te zetten en te prikkelen, terwijl hij me ook aan het lachen kreeg. Hij schreef stukjes in z’n dagboek op het forum, maar op een bepaald moment hield dat op. Volgens hem had hij had geen inspiratie meer, een probleem dat ik eerlijk gezegd niet zo zag, want het aantrekkelijke van zijn stukjes was juist dat hij vaak aan de hand van situaties, gebeurtenissen of opmerkingen zijn eigen, meestal tegendraadse, visie formuleerde.

Leftfoot heeft, als niet fibromyalgie-patiënt, maar wel als ernstig chronisch zieke, in de laatste jaren veel bijgedragen aan het forum. In het voorgaande jaar heeft hij zich, na een voor hem ernstige situatie, teruggetrokken, maar zijn oude stukjes bleven me intrigeren. Via mailcontact heb ik hem verzocht zijn stukjes voor ons te blijven schrijven in een vernieuwde vorm, een eigen column. Tot mijn grote verrassing kreeg ik kortgeleden dit antwoord – “Huub, wat mij betreft akkoord, als het maar gewoon over het leven, eventueel met een handicap of ziekte, mag gaan.” Dat was een aanbod dat ik niet kon laten lopen! Vanaf 1 januari 2014 op deze website elke maand een column van een grote vriend, van een ras-optimist, van iemand die, met humor, oproept tot wat wij allemaal nodig hebben: een bredere kijk op de wereld en de broodnodige zelf-reflectie.

Share This