Selecteer een pagina

Rian van Schijndel

uithetlevenvanIk zal me een beetje voorstellen… Rian van Schijndel 37 jaar sinds 1 dag en moeder van twee gezonde kindjes en gelukkig getrouwd sinds 8 jaar. Mijn klachten zijn er al jaren – migraine bijvoorbeeld en mijn darm toestand… al vanaf 6 jaar aantoonbaar. De rest is er door de jaren heen bijgekomen. Fibromyalgie… gediagnostiseerd in ik geloof 2000. En daarna heb ik 3 jaar gedaan wat de dokter zei … leer er maar mee leven en je leven is voorbij. Pijn zal je voor altijd bezighouden en de vermoeidheid gaat ook niet meer over… het word alleen nog maar erger. Ik ben alle fases doorgegaan die iedereen heeft denkt ik. Maar ook acceptatie… ik heb mijn verhaal hierbij gedaan. Geen reclame want het woord Herbalife kan je gewoon verwisselen in het woord goede voeding. Genezing geloof ik niet in, het is ongeveer als suikerziekte, als ik me aan mijn levensstijl houd kan ik er Goed mee leven en hoef bijna niets te missen. Toch wil ik nog veel leren, onder andere waarom of waardoor bijvoorbeeld iemand iets begint te proberen of waarom sommige mensen baat bij een behandeling hebben en sommige er niet in geloven. Ik zou nog wel dokter willen worden, zodat ik andere dokters kan laten zien, dat voor sommige mensen het niet over hoeft te zijn als er een diagnose fibromyalige word gesteld.

Afijn, als afsluiting nog even een verhaaltje:
Er kwam een man bij de opticien en zei: IK ZIE NIET GOED – KAN U DAAR WAT AAN DOEN? Zegt die opticien: Dan bent u hier helemaal goed, want wij hebben er iets voor. De opticien heeft een bril op en doet die af en zegt: Zet deze maar eens op. Dus die man kijkt een beetje raar maar doet toch wat de opticien zegt. Dan zegt de man: Nou ik zie alleen maar twee witte vlekken, die helpt niet echt. Ach, zegt de opticien, wat flauw nou, ik zie ook niet goed en als ik deze bril opzet dan zie ik uitstekend. U moet wel een beetje positief denken horen. En niet gelijk zo negatief reageren. Oh nou zegt de man, ok dan zal ik positief denken, maar dan zie ik alleen nog een positieve witte vlek voor mijn ogen met deze bril.

Wat ik hiermee wil zeggen is, dat ik heus begrijp dat het voor andere fibromyalgie patiënten niet altijd leuk is een verhaal te zien dat positief afloopt. Voor dit moment, want je weet nooit wat de toekomst in het vizier heeft, ook ik ben me daar zeer van bewust. Maar ik heb de ervaring hier voor me en geniet elke dag van die ene beslissing om niet naar de reumatoloog te luisteren. Huub ik zou het erg waarderen als je tijd neemt mijn verhaal te lezen, je hoeft het niet op je site te zetten, mag wel, ik zou graag je mening horen of je andere mensen met zo’n verhaal hebt, je hoort van veel mensen hun verhaal dus ik denk misschien weet jij meer. Ik wens je alle goeds toe, je helpt vele mensen en dat kost je veel energie geloof ik zeker. Daarvoor heb ik veel respect. Heel veel respect.

Met vriendelijke en warme groeten

Rian van Schijndel

Share This