Selecteer een pagina

Robert Hellings

uithetlevenvanHallo allemaal, ik wil met jullie mijn verhaal delen. Ben enige tijd bezig geweest de puzzelstukjes op zijn plaats te krijgen. Ik zal proberen het zo duidelijk en kort mogelijk te houden. Mijn naam is Robert Hellings, 48 jaar en samenwonend.

Vanaf 1992 kwam ik regelmatig bij mijn huisarts met vermoeidheid- en verkoudheidsklachten. Ik was toen 27 jaar. Conclusie van de arts: ‘Je bent vaak verkouden. We zullen eens foto’s laten maken van je bijholten. Sinusitis, dit is een ontsteking aan de neusbijholten (net zoals dat bij de neus het geval is bij een verkoudheid). Operatie volgde. Bij een vervolgafspraak met KNO arts, bleek al snel dat operatie op niets was uitgelopen! Hij snapte er niets van en had het nog niet eerder meegemaakt. Alles was weer net als voor de operatie (sinussen verstopt).

1995: Moeheid en pijnen in mijn lijf (met name onderrug) worden heftiger en zelfs zó heftig dat ik word doorverwezen. Besloten wordt er om een pijnblokkade aan te brengen in het SI gewricht / aantal behandelingen 5, resultaat nul.

1997: Rugschool adviescentrum gespecialiseerd in lage rugklachten (Het RUAC is een behandel-, scholings- en trainingscentrum. Nu gelegen in Den Haag – destijds in ’s ‘s-Hertogenbosch opgestart. Hier ben ik twee dagen ter observatie geweest. Eindconclusie was dat er veel verschil zat in spierkracht/spierslapte. Verder hebben ze niets kunnen vinden. Na ontelbare therapeutische behandelingen (met bijbehorende advies en aankopen van hulpmiddelen bv pols-, enkel- en rugbanden zijn we nu aangekomen in 2011.

Ik val uit met burn-out klachten. Na veel stress en juridisch getouwtrek kom ik in de WW terecht. Vanaf dat moment wordt de mij bekende vermoeidheid van kwaad tot erger. Ik meld me bij de WW ziek. Vrij kort na de ziekmelding krijg ik gordelroos op plaatsen die de huisarts en controlerend arts van het UWV nog niet eerder hadden gezien. Ik word van dag tot dag erger moe en krijg met de dag wel een nieuwe klacht erbij.

Moeheid neemt extreme vormen aan. Vergeetachtigheid, uitval gezichtsvermogen (rechter zijde) obstipatie, pijn in het hele lichaam (enkels, ellebogen, nek, vingers, knieën enzovoort). Operaties worden uitgevoerd i.v.m. carpaaltunnelsyndroom (ik heb pijn en krachtverlies). Kijkoperatie rechter knie –  alles met NUL resultaat. Op een dag hebben mijn partner en ik mijn klachten opgesomd en deze meegenomen naar de huisarts. Huisarts heeft alles goed doorgenomen en mij doorverwezen naar het Bliksembosch. Huisarts denkt aan Fibromyalgie? Wat is dat nu weer?

Na een afspraak met de behandelend arts te hebben gehad word ik terug verwezen naar de reumatoloog in het Maxima Eindhoven.

Februari 2013: Reumatoloog neemt de tijd, leest mijn geschiedenis door en doet aansluitend een lichamelijk onderzoek. Conclusie: Fibromyalgie – (terug naar Bliksembosch).Voor ik op het punt sta om weg te gaan zegt de reumatoloog: ‘Robert ik zal even contact opnemen met de  specialist die jouw linker knie wilt onderzoeken middels  een kijkoperatie. Ik zal hem even erop gaan wijzen dat dat van mij niet mag. De pijn die jij daar hebt komt van de Fibromyalgie.

Tot nu toe heb ik 3 operaties voor niets ondergaan – 1992 voorhoofd(bijholtes). 2011 rechter knie,  2011 carpaal – rechter hand. Gelukkig op tijd gecanceld operatie carpaaltunnel links en linker knie.

Inmiddels weet ik wat fibromyalgie inhoud en heb ik onlangs afscheid genomen van de ACT cursus. Deze was zeer leerzaam voor mij en mijn medecursisten.

Om even terug te komen op het FES Magazine – Mannen en Fibromyalgie. Van huis uit zijn wij hard opgevoed,- niet zeiken maar doorgaan, eten en je kop houden. Ik durfde nooit te klagen, nooit mezelf te laten zien. Deed ik dit wel, werd ik vernederd door mijn eigen familieleden. Ik heb tot voor kort jarenlang alles weggestopt. Wát een zonde van tijd en levenskwaliteit. Middels Mindfullness in de traditie van Plum village (Thich Nath Hanh) is mijn kwaliteit van leven aangenaam gestegen.

met vriendelijke groet Robert Hellings..

Share This