Huubs Fibromyalgiesite Forum
April 13, 2021, 12:04:59 *
Welkom, Gast. Alsjeblieft inloggen of registreren.

Login met gebruikersnaam, wachtwoord en sessielengte
Nieuws: SMF - Just Installed!
 
  Startpagina Help Inloggen   Registreren    
Registreren - Verplichte velden
Kies gebruikersnaam:
Wordt alleen gebruikt voor indentificatie door SMF. Je kunt speciale karakters gebruiken nadat je bent ingelogd, door je naam aan te passen in je profiel.
E-mail:
Dit moet een geldig e-mailadres zijn.
Kies wachtwoord:
Wachtwoord nog een keer:
Visuele verificatie:
Typ de letters die getoond worden in het plaatje
Typ de letters die getoond worden in het plaatje
Bent u mens?:
Another Anti-Bot Measure
Inleiding
Het team van Huubs Fibromyalgiesite heet u van harte welkom op het forum, een medium waarbij u uw ervaringen met fibromyalgie en aanverwante zaken kunt bespreken met anderen. Het forum is een gratis initiatief om mensen met elkaar in contact te brengen.

Waarom een reglement?
Waarom heeft dit forum een reglement nodig? Heel simpel, om alles veilig en overzichtelijk te houden. Veiligheid voor de leden zodat zij niet in aanraking komen met ongewenst materiaal of zodat zij niet beledigd zullen raken om welke reden dan ook. Om deze reden houden we op dit forum ons aan de netiquette (algemeen beschaafd gedrag op het internet). Het reglement is er ook vooral om de sfeer op het forum goed te houden zodat er een ontspannen sfeer kan ontstaan waarin eenieder zich thuisvoelt.

Beheer
Het forum staat onder beheer van zowel administrators als moderators. De administrator heeft alle rechten en kan aanpassingen aan het forum maken. Een moderator kan ingrijpen waar nodig en beschikt over de middelen om topics te verplaatsen of te sluiten. Beide functies zullen ook de leden in de gaten houden en ingrijpen wanneer er niet aan het reglement van het forum gehouden wordt. Zij beschikken hierbij over verschillende middelen.

Reglement
Iedere persoon die een lidmaatschap accepteert voor dit forum zal in moeten stemmen met het reglement. Hiervoor zal de persoon het reglement geheel gelezen moeten hebben en er kennis van moeten hebben genomen.
Middels verschillende hoofdkoppen zal getracht worden de regels zo duidelijk en overzichtelijk mogelijk weer te geven.
Indien er zaken aan het Reglement veranderen zal hiervan notie gegeven worden op het forum. Door lessen uit verleden en toekomst zal het reglement ten alle tijde bijgeschaafd worden.

================================

01 Postrechten
A Ieder die een aanmelding voor dit forum accepteert krijgt automatisch postrechten toegewezen.
B Iedereen heeft dezelfde rechten met uitzondering van het forumteam. Zij hebben het recht post en/of topics te verwijderen of te editten in geval van onjuist handelen.
C In geval van onjuist handelen kan besloten worden om tijdelijk of permanent de postrechten te ontnemen door het forumteam.
D Het team heeft recht op het ontnemen van lees- en postrechten van leden, dit zal voorafgaan van een waarschuwing (hier kunnen uitzonderingen op zijn).
Rechten kunnen ingetrokken worden om de volgende redenen:
1 ) Onjuist postgedrag
2 ) Discriminerende en kwetsende uitingen
3 ) Verspreiden van pornografisch materiaal
4 ) Herhaaldelijk negeren van waarschuwingen
5 ) Onruststokerij
6 ) Herhaaldelijk reclame maken (spammen) zonder toestemming
7 ) Het oneigenlijk voeren van de naam Huubs Fibromyalgiesite
8 ) Voeren van een ongewenste forumnaam
 
02 Copyrights
A Alle teksten die op het "Huubs Fibromyalgiesite" worden gepubliceerd, worden eigendom van Huubs Fibromyalgiesite en kunnen, zonder verdere toestemming van de auteur, gepubliceerd worden op de website. Het overnemen van forumteksten zonder de voorafgaande, schriftelijke toestemming van Huub's Fibromyalgiesite is verboden.
B Indien men nieuws overneemt van andere media dan het forum dient er een bronvermelding gedaan te worden. Dit kan zowel via een link als een tekstuele vermelding.
C Het is verboden om MP3's of andere vormen van muziek te vragen of aanbieden op het forum. Dit in verband met copyright en auteursrechten. Prijs ook geen peer-to-peer programma's aan zoals Kazaa, Lime Wire, Emule, Edonkey etc. Uitzondering op het aanbieden zijn bestanden op de website van de producers zelf.
D Het vragen en aanbieden naar downloads van illegale software en cracks is niet toegestaan op het forum. Uitzonderingen zijn freeware en demo's.

03 Persoonlijke gegevens en privacy
A Huub's Fibromyalgiesite behoudt zich het recht voor om je profielgegevens (of welke informatie we dan ook van je hebben) vrij te geven in geval er een juridische klacht of actie wordt ondernomen met betrekking op de door jou geposte informatie.
B Onthoud dat bij elke post je IP-adres wordt geregistreerd! In het geval van ernstige overtreding van dit reglement, kan deze informatie gebruikt worden om je (permanent) van het forum te verbannen en zo nodig, melding te maken bij je ISP (Internet Service Provider).
C De software maakt een cookie (een tekstbestandje met delen van informatie zoals uw gebruikersnaam en wachtwoord) aan in je Temporary Internet Files. Dit wordt alleen gebruikt voor het automatisch inloggen. De software verzamelt geen gegevens door middel van deze cookies en mag dus niet beschouwd worden als spyware.
D Confronteer anderen niet met gevoelige kwesties. Realiseer je dat je op het internet bezig bent en dat iedereen over de hele wereld dit kan lezen!
E Het inloggen onder een account anders dan je eigen account is verboden, evenals het posten voor gebande forumgebruikers.
F Het posten door meerdere personen onder één account is verboden. Ieder dient zijn eigen account te hebben.  
G Het is niet toegestaan om als persoon meerdere gebruikersnamen (login's) te gebruiken. Zodra dit wordt geconstateerd, zal na een eenmalige waarschuwing het betreffende IP-adres worden geblokkeerd.
Let op: Dit geldt dus alleen voor individuen, die zichzelf meerdere identiteiten aanmeten en niet voor meerdere mensen die op 1 gezamenlijk(e) computer / netwerk (bijv. bedrijfscomputers / -netwerken) inloggen op dit forum. Mochten er personen binnen een dergelijk(e) computer / netwerk zich schuldig maken aan meerdere identiteiten, dan zullen alle gebruikers op dat netwerk hiervan op de hoogte worden gebracht.
H Verwerk geen persoonlijke mails of PM's in je bericht, zonder toestemming van de oorspronkelijke auteur.
I Het posten van persoonlijke gegevens van andere personen zonder toestemming is niet toegestaan. Een persoon bepaald zelf welke informatie hij of zijn over zichzelf vrij wilt geven.
J Accounts kunnen geweigerd worden wegens een ongewenste forumnaam. Hierbij valt te denken aan aanstootgevende namen, sexueel getinte namen en scheldnamen. Beslissingen liggen bij het forumteam.


04 Voertaal en taalgebruik
A De voertaal van het "Huubs Fibromyalgiesite Forum" is het algemeen Nederlands. Om de leesbaarheid van de topics te bewaken dient u gebruik te maken van de Nederlandse taal met daarin zo min mogelijk fouten. Bijna geen enkel mens schrijft foutloos Nederlands, maar gevraagd wordt om hier zo goed mogelijk op te letten. Bij schrijven van teksten dient gebruik gemaakt te worden van hoofdletters en leestekens.
B  Als je woorden wil beklemtonen, zet je ze best tussen *asterisks* of maak ze vet - als je woorden in hoofdletters zet, wordt de uiting beschouwd als GESCHREEUW; niet doen dus.
C Het gebruik van de zogenaamde "BrEeZaH-tAaL" en "Oud Hollandsche tael" wordt niet op prijs gesteld.

05 Reclame / Spam
A  Dit forum is een niet-commercieel forum. Advertenties ("spams") zijn niet toegelaten. Een uitzondering wordt gemaakt voor aankondigingen van Huubs Fibromyalgiesite zelf.
B Gebruik het forum niet als persoonlijke correspondentie of om nieuwe abonnees te vinden.
C  Reclame maken voor je website mag onder drie voorwaarden:
1) De website mag staan in je onderschrift
2) De website mag staan in je profiel
3) De website mag staan in je Stel je voor... in jouw profielbeschrijving

06 Algemeen postgedrag
A Wanneer je een topic aanmaakt, zet er dan een duidelijke onderwerpregel in.
B Voer discussies zoveel mogelijk op de plaats waar ze horen.
C Slowchatten is verboden.  
D Voor dat je een nieuw topic opent kijk even of er al ergens één loopt met dezelfde inhoud en houdt het daar bij.
E Houd je bij het onderwerp, indien men een ander onderwerp in een topic gaat behandelen wordt het topic onleesbaar. Bij een nieuw onderwerp word je geacht een nieuw topic te openen. Het forumteam kan beslissen een topic te splitsen in een geval van meerdere onderwerpen.
F Het posten van teksten dient niet gedaan te worden simpelweg om het feit dat men wil posten, maar om een zinvolle toevoeging aan het forum te bieden. Het forum overstelpen met nutteloze en niet onderbouwde teksten wordt gezien als hinderlijk posten.
Een post met toegevoegde waarde wordt natuurlijk geheel welkom beschouwd.
G Probeer iets meer te zeggen dan alleen maar "ik ga akkoord", "ik ook" of "ik deel je mening". Berichten die hele stukken tekst uit vorige berichten overnemen en vervolgens slechts één zinnetje extra informatie bevatten, worden door veel forumgebruikers als bijzonder vervelend beschouwd.
H Het vragen om slotjes dient gedaan te worden via PM naar de moderators, deze bepalen dan of deze vraag gegrond is. Vragen om slotjes in een topic wordt niet gewaardeerd en kan soms zelfs als onruststokend beschouwd worden.
I Het reserveren van topics is niet toegestaan. Met reserveren van topics wordt verstaan: "Ik heb nieuws/screens etc maar kan het nu niet posten, dat komt nog wel." Je maakt pas een topic aan als je ook daadwerkelijk iets te melden hebt.
J Het openen van polls dient te gebeuren via de moderators. Stuur via pm de pollvraag en antwoorden met daarbij de link naar het betreffende topic. De moderator bepaald uiteindelijk of de poll er wel of niet komt.
K Voordat je gaat posten dien je het topic doorgelezen te hebben. Voorkom dat je de zoveelste bent die een vraag stelt die al beantwoord is.
L Het veranderen van de topictitel is niet toegestaan, dit omdat topics anders niet terug te vinden zijn. Uitzonderingen: Spelfouten mogen veranderd worden, in overleg met een moderator kan besloten worden dat een topic een andere titel kan krijgen die de lading meer dekt.
M Brieven en antwoorden van politieke partijen behoren niet op het forum, tenzij
deze te maken hebben met de gezondheidszorg, fibromyalgie en andere
ziekten

07 Omgangsregels
A Wees beleefd en aardig. Plaats geen berichten die beledigende teksten, schuttingwoorden en/of agressief taalgebruik bevatten.
B Je mag niemand voor schut zetten! Na twee overtredingen wordt je verbannen van het forum.
C Indien men problemen met iemand heeft dienen de moderatoren ingelicht te worden. Vecht geen onderlinge ruzies uit op het forum.
D Mocht je problemen ondervinden met een moderator dan dien je je te wenden tot een andere moderator om dit aan te kaarten. Er wordt dan gezocht naar een oplossing.
E Er bestaan veel websites op het internet, we staan het niet toe om een onderlinge ruzie te kweken. Geef daarom niet af op andere websites maar respecteer ze. Indien je kritiek op een website wilt geven dan doe je dit op een opbouwende manier.

08 Profielen en Statussen
A Indien men voor zijn profiel een avatar wilt instellen dan dient men rekening te houden dat deze niet groter mag zijn dan:80x80 Bestandsgrootte: 100 kB
B In de signature mag men een link opnemen naar een eigen website of een andere tekst toevoegen. Hierbij gelden wel de overige bepalingen van het forum.
C In signatures mogen geen afbeeldingen opgenomen worden, deze zorgen voor een grotere laadtijd en zorgen voor een rommelig uiterlijk van het forum.
D Je signature mag niet groter zijn dan 3 regels.
E Bij lidmaatschap van het forum krijgt men één forumstatus aangemeten gebasseerd op postaantal.
F Je weergavenaam moet gelijk zijn aan je profielnaam. Dit ivm mogelijke verwarring voor de mensen op het forum.
G  Door het invullen van je geboortedatum in je profiel zorg je ervoor dat je automatisch verwerkt wordt bij de verjaardagen in de kalender.

09 Discriminatie / pornografie
A Wij zullen geen enkele manier van discriminatie op het forum tolereren. Niemand mag beoordeeld worden op huidskleur, nationaliteit, geaardheid, leeftijd, handicap of om welke andere reden dan ook.
B Wij zullen geen enkele vorm van pornografie dulden op het forum aangezien iedereen welkom is op dit forum. Ook jonge kinderen kunnen dan in aanraking komen met zaken waar ze niks mee te maken hebben.

* Moderators kunnen in speciale gevallen afwijken van regels.
Dit geldt ook voor leden na overleg met een moderator of Administrator.


Reglement versie 1.2
07 januari 2011
Het reglement van het forum kan aangepast worden, indien dit gebeurd zal hiervan melding gemaakt worden op het forum.
Het reglement kan alleen aangepast worden door het forumteam in gezamenlijk overleg.

Het reglement getoond voor registratie kan achterlopen op het forumreglement ivm aanpassingen.

Dit reglement is in een aangepaste versie overgenomen van www.devijfzintuigen.nl

Powered by MySQL Powered by PHP Powered by SMF 1.1.18 | SMF © 2006-2008, Simple Machines Valid XHTML 1.0! Valid CSS!