Selecteer een pagina

Wat is de FSV

Veel mensen met een chronische ziekte hebben behoefte om onderling van gedachten te wisselen, informatie door te geven en

 

willen hun verhaal kwijt. Zo is de lotgenotengroep FSV ontstaan. Ongeveer elke zes weken komt de lotgenotengroep bij elkaar.

Wat is er zo belangrijk in een lotgenotengroep?

  • Je kan je verhaal kwijt.
  • Je krijgt in de groep steun en begrip.
  • Je kan (alles) met elkaar delen over allerlei onderwerpen zoals: Waar loop je tegenaan? Wat vind je moeilijk? Hoe reageert jouw omgeving zoals je man, vrouw, kinderen, familie, vrienden, je baas , je collega’s, artsen, therapeuten, enzovoort.
  • Je krijgt een luisterend oor of een schouderklopje.
  • Je kan elkaar tips/informatie doorgeven.
  • Ervaringen delen over bijvoorbeeld: therapieën, artsen, keuringsartsen, werk, huishouden, binnen het gezin, partner, kinderen, hulpmiddelen, enzovoort.

Positieve benadering
Onze lotgenotengroep is beslist geen zielige of treurige groep. Belangrijk is dat de situaties positief worden benaderd. Juist door samen te delen ontwikkel je jezelf, wordt je sterker en kun je veel van elkaar leren.  

Praten en doen
Elke bijeenkomst staat in het teken van ervaringen delen, maar ook van nieuwe ervaringen opdoen in de vorm van een activiteit. De activiteiten variëren van creatieve workshops tot lezingen. De ‘vakantieochtend’ is altijd extra gezellig. Als de mensen binnenkomen staan op de tafels lekkere hapjes en drankjes klaar en nemen we een beetje tijdelijk afscheid van elkaar om vakantie te houden. Dan hebben we ook nog een hele sfeervolle kerstochtend die in het teken staat van wat bezinning. Er wordt een verhaal voorgelezen en we vieren een beetje feest. Dan worden ook als men dat wilt, kleine cadeautjes uitgedeeld, al is het maar een kaartje met goede wensen.

Welkom
Iedereen is bij ons van harte welkom en wordt átijd spontaan opgenomen in de groep. Naast de positieve insteek is er ook ruimte voor een traan, maar wordt ook véél gelachen. Ieder mens heeft nou eenmaal emoties en gevoelens. Het is mooi om te zien dat binnen de groep daar alle respect voor is. Wil jij een keer een ochtend meemaken? Neem dan contact met ons op.

Share This