Selecteer een pagina

Verwarmde Handschoen

 


Op verzoek van Verwarmdehandschoen heb ik twee producten getest:

* Verwarmde handschoenen H2 (bruin – maat L)
* Verwarmde wanten (zwart – one size)

Beide verwarmde producten werken op een 7V accupack met ingebouwde temperatuurregelaar. Zowel de elektrisch verwarmde handschoenen als de verwarmde wanten worden geleverd met 2 accupacks (1 voor elke hand) en een dubbele acculader waardoor de batterijen tegelijkertijd opgeladen worden.

Batterijen
De batterijen waren in zéér korte tijd opgeladen en zijn direct te gebruiken. De batterijen zijn gemakkelijk op de Gerbing’s verwarmde handschoen aan te sluiten. De batterij gaat in de manchet van de handschoen. Je kan ook zien hoeveel power er nog in de batterij zit.

Handschoenen
Een pluspunt is dat de batterijen makkelijk te bevestigen zijn in de handschoenen. Een rits op de manchet zorgt ervoor dat de batterij niet uit de handschoen kan vallen. Het nadeel was dat de batterijen soms drukten op de arm/pols bij een bepaalde beweging. Dat was wel even vervelend. De elektrisch verwarmde handschoenen werden in enkele seconden warm en dat was zéér aangenaam. Ze zijn ook elegant te noemen. Maar ik zou er niet snel mee over straat lopen. Deze handschoenen zijn wel aangenaam als je bijvoorbeeld op een vervoermiddel zit.

Wanten
Hetzelfde als bij de verwarmbare handschoenen zijn de batterijen snel en makkelijk te bevestigen. De rits in de manchet aan de bovenkant zorgt ervoor dat de batterij er niet uit kan vallen. Eenmaal de batterij aangesloten voelde ik direct een zéér aangename warmte. Ook al zit de batterij bovenop de want zoals bij de handschoen, is deze niet storend en knelde niet af. Ik denk dat de wanten zéker voor mensen met fibromyalgie die een rit gaan maken op een vervoermiddel heel aangenaam is.

Prijs
De artikelen, handschoenen en wanten die ik heb mogen uittesten zijn best prijzig te noemen maar je krijgt hier wel 2 batterijen en een dubbele batterijlader bij én
levenslange garantie op de verwarmingselementen voor terug. Eénmalig aanschaffen dus. Maar ik denk dat je ondanks de prijs je er veel plezier aan kunt beleven,
tenminste mensen met fibromyalgie die bijvoorbeeld gebruik (moeten) maken van een scootmobiel of fiets.

Gebruiksaanwijzing
Ondanks dat de batterijen gemakkelijk op te laden en aan te brengen zijn, is het tóch jammer dat er geen Nederlandse gebruiksaanwijzing bij zat. Er zijn nog genoeg mensen die de Engelse taal niet machtig zijn. Nu heb ik van de mensen van www.verwarmdehandschoen.nl begrepen dat er komend winterseizoen een briefje bij de batterijen komt te zitten met de link naar hun website waar de Nederlandse handleiding te vinden is.

Kwaliteit
De kwaliteit van zowel de verwarmde handschoenen en verwarmde wanten zijn uitstekend en mooi afgewerkt. Er is op diverse details gelet zodat kou de handschoenen en wanten niet binnen kan dringen.

Periode
De handschoenen en wanten heb ik in de periode september 2012 uitgetest, zowel binnen als buitenshuis.

Waardering
Handschoenen – 6 (vanwege de druk van batterij op pols/onderarm.) *
Wanten – 8

* Uiteraard geldt dit alleen voor mensen met fibromyalgie die vaak pijnlijke gewrichten/spieren hebben. Voor mensen met een gezond lichaam zijn ook de verwarmde handschoenen zéér aangenaam.

Share This