Selecteer een pagina

Cannabis: Het gebruik

Cannabis is op verschillende wijzen te gebruiken. De twee meest gebruikte manieren zijn blowen en drinken. Met behulp van experts is de volgende informatie beschikbaar gesteld over het gebruik van cannabis.

Wiet: blowen of drinken

Gebruik: Blowen
* Marihuanasigaret met halve gram marihuana draaien.
* 2 marihuanasigaretten per dag.
* Marihuanasigaret doven zo gauw het gewenste effect begint in te treden.
* De marihuana kan ook uit een (water)pijp worden gerookt, elke keer een klein beetje tot het  gewenste doel is bereikt
.
Gebruik: Thee zetten
Voor patiënten met chronische pijn én voor spasticiteit bij MS

* 1 gram marihuana 15 minuten laten pruttelen/ aan de kook houden in 1 liter water.
* Hiervan 1 kopje (0,2 liter) in de morgen en 1 kopje in de avond.
* Het restant in de koelkast bewaren.
* De thee kan sterker gemaakt worden door tijdens het trekken een klontje boter toe te voegen.

Marihuana niet gebruiken bij:
* Verkeersdeelname:
THC vermindert het concentratievermogen, reactievermogen en het korte termijn denken. Logisch nadenken wordt moeilijker, de draad van een gesprek wordt uit het oog verloren. THC en werken, huiswerk maken of studeren gaat dan ook niet goed samen. Deelname aan het verkeer onder invloed van THC is gevaarlijker en daarom verboden.

* Onderliggende psychiatrische problematiek:
Mensen die kampen met onderliggende psychiatrische problemen of die aanleg hebben voor psychotische stoornissen vormen een risico groep. Het gebruik van marihuana kan deze problemen verergeren en wordt daar afgeraden.

* Zwangerschap en borstvoeding:
THC is aangetoond in moedermelk. Voor marihuana geldt hetzelfde als voor alcohol, tabak en andere drugs: het gebruik tijdens zwangerschap is af te raden.

* In combinatie met alcohol:
Alcohol en cannabis versterken elkaars werking. Toch zijn de effecten niet altijd voorspelbaar. Het kan zo zijn dat een prettige stemming ineens omslaat of dat men misselijk wordt. Hoe de combinatie uitpakt hangt af van de stemming en ervaring van de consument. De combinatie is dan ook af te raden.

Op verzoek van de GGD Rotterdam dient nog vermeldt te worden dat:
* Een te hoge dosis THC of marihuana (vooral oraal) kan angstgevoelens of neerslachtigheid veroorzaken, tot paniek en flauwvallen toe. Wachten tot het overgaat is het enige dat je kunt doen. een ander kan wel proberen diegene te kalmeren. Een klontje suiker, een lepel honing, wat citroensap of vitamine C (500 mg) kan dit gevoel ook verminderen. Het risico is het grootst wanneer cannabisproducten worden gegeten omdat dat moeilijker te doseren is.

* Men heeft onderzocht of sigaret én waterpijp schadelijk is voor de gezondheid. In België hebben ze de test gedaan en in het laboratorium onderzocht. De uitslag was dat de schade dezelfde blijft of je nu rook inhaleert of vaporiseert. (bron)

* Een mogelijk effect van langdurig en intensief gebruik is een verminderde vruchtbaarheid. Na stoppen met gebruik hersteld zich dit.

* Bij zeer intensief gebruik kan geestelijke afhankelijkheid ontstaan.


Laat je eerst goed informeren hoe je cannabis moet gebruiken. Cannabis is dus verkrijgbaar op doktersrecept. Deze is dan bij de apotheek te koop. Je kan natuurlijk ook marihuana bij de coffeeshop kopen. Let wel dat de mediwiet bijna twee keer zo duur is.

Aan jou dus de keus.

 

CBD OLIE VOOR KINDEREN
https://www.kiddowz.net/gezondheid/cannabisolie-cbd-olie-voor-kinderen/

Share This