Selecteer een pagina

Symptomen

Afbeeldingsresultaat voor symptomen


Ieder mens is uniek, en dat geldt ook voor de manier waarop fibromyalgie zich ontwikkelt. Ieder ervaart andere klachten en in allerlei gradaties. Bij de een komt de ene klacht meer naar voren, en bij een ander een ander lichamelijk ongemak. Veel van deze klachten zijn wat onbekend, misschien een beetje vreemd of voelen wat gênant. Graag informeren we je over een stel van deze symptomen om ze begrijpelijker te maken, uit een taboe te halen en te verklaren.

Blaasklachten  Droge mond
Darmproblemen Geuren / stank
Hyperventilatie Hoofdpijn
Tennisarm

 

Lipoompijn.
Een ander zeldzaam symptoom dat mensen met fibromyalgie treft, is lipoompijn. Lipomen zijn goedaardige vettige tumoren die in verschillende delen van het lichaam kunnen voorkomen, maar die niet direct verband houden met fibromyalgie. Daar is een probleem mee: veel mensen hebben momenteel lipomen en zijn zich er niet van bewust.

Jij en ik kunnen er een hebben. Lipomen hebben helaas invloed op fibromyalgie, maar ondanks alles lijdt het veel. Omdat fibromyalgiepatiënten worden getroffen door allodynie, kunnen deze vetafzettingen buitengewoon pijnlijk zijn. Lipomen groeien vaak op de nek, rug en schouders. Dit maakt slapen en zitten uiterst pijnlijk voor mensen met fibromyalgie.

Wat erger is, is dat lipomen ook op de zenuwen in de omliggende weefsels kunnen groeien, waardoor de dingen nog pijnlijker worden. Als u voelt dat zich een groei in uw lichaam begint te vormen, informeer dan uw arts.

 

 

 

 

Share This