Selecteer een pagina

Over ons

Het beheer
Deze website wordt gevuld en onderhouden door Huub Fest, fibromyalgiepatiënt/ervaringsdeskundige en auteur. Al vanaf het begin van de website is zijn zoon Maarten betrokken bij het bouwen van de allereerste versie, het nakijken en plaatsen van teksten en advies over de inrichting. Samen hebben Huub en Maarten in loop der jaren een online medium ontwikkelt dat dagelijks vele bezoekers van informatie voorziet.

Huub Fest
Diagnose fibromyalgie sinds 1994.
Getrouwd met Toos en samen hebben wij twee zoons genaamd Rob (1977) en Maarten (1982).
> Lees meer over Huub 
maartenfibrofoto Maarten Fest
Stille kracht achter de website, mogelijk ook fibromyalgie maar geen diagnose laten vaststellen.
Getrouwd met Chantal en samen hebben wij twee zoons genaamd Liam (2013) en Kyran (2016).
Schrijft over vaderschap op Papa’s wereld.

Het ontstaan
Huub’s fibromyalgiesite is in 2001 ontstaan als online medium om informatie te verzamelen en te publiceren over fibromyalgie. In deze tijd was over deze chronische ziekte bijna niets bekend en was informatie bijna niet vindbaar. Na het uitkomen van het boek ‘Fibromyalgie – omgaan met weke-delenreuma’ in 1998 moest deze website de volgende informatiebron worden voor alles wat niet in het boek paste. Vanuit een gratis website groeide het door naar een reclameloze website met domeinnaam. In 2016 werd middels een crowdfundactie een mooi bedrag bij elkaar gesprokkeld om de website naar de hedendaagse tijd te kunnen loodsen. Met dank aan de vele sponsoren werd de website toegankelijker via allerlei beelddragers en makkelijker te delen via social media.

Voor wie is deze site?
Ieder mens heeft récht op goede, betrouwbare informatie. Daarom ben ik met deze website begonnen. Want ál deze belangrijke informatie moet niet alleen bij mensen met fibromyalgie terecht komen, maar ook bij hun partners, kind(eren), familie, werkgevers, collega’s, vrienden, (huis)artsen, specialisten, therapeuten, advocaten, rechters, verplegend personeel, maatschappelijk werkers, psychologen, medische studenten, kortom voor iedereen die met fibromyalgie te maken heeft of (nog) krijgt. Daarom is het zo belangrijk dat er veel informatie naar Huub’s fibromyalgiesite wordt toegestuurd. Gelukkig wordt daar door veel (huis)artsen, specialisten en lotgenoten gehoor aan gegeven. Informatie kan men doorsturen via mail naar Huub Fest. Mailadres is: huipie82@hotmail.com  Zet dan als kenmerk het woord Informatie bij.

Wat kun je hier vinden?
Naast informatie over fibromyalgie, waarbij telkens de laatste criteria geplaatst zal worden, is deze website er ook voor persoonlijke ervaringen van zowel pijnpatiënten, hun naasten als deskundigen. We kijken naar verschillende soorten therapieën, behandelen diverse boeken en we beschrijven wat de overheid te zeggen heeft. Wat misschien nog wel belangrijker is, is dat we de dagelijkse gang van leven met fibromyalgie beschrijven. Het omgaan met pijn, omgaan met emoties, seksualiteit, vriendschappen en familie, slapen, vakantie, en ga zo maar door. Hierbij maken we gebruik van onze eigen ervaringen, maar ook die van de bezoekers van deze site.

Share This