Selecteer een pagina

Dagboek 2001

huub2001 komt de arbeidsdeskundige bij me thuis langs voor een gesprek. Vertelt dan dat het bij Cadans een rommeltje is en dat ze ontzettend achter lopen. Meteen zegt hij daarna dat WAO er zeker voor mij niet in zal zitten. Waarom deze man bij ons komt is me dan een raadsel. Als ik vraag naar de brief van de jonge vrouwelijke die me in 1999 heeft gekeurd begint hij zenuwachtig in mijn dossier te snuffelen, maar kan wonder boven wonder juist dat papier niet vinden. Dat is natuurlijk wel héél toevallig. Door nogmaals te verzoeken goed te kijken wordt deze man nóg nerveuzer, maar juist dát belangrijke document komt niet te voorschijn. Ik besluit dan maar mijn dossier met de papieren vanaf 1999 tot nu toe op te vragen en krijg deze na meerdere malen bellen en vragen, omdat ze weer eens voor de zoveelste keer mijn brief kwijt zijn, alle formulieren in mijn bezit. En inderdaad zit wonderwel dat rapport in mijn dossier, waarin ze duidelijk nog eens neer zet 80/100% WAO? 2001 is het besluit van Cadans naar mij toegezonden. Geen WAO, geen tijdelijke WAO maar direct wederom in de WW. Moet gaan solliciteren als brugwachter, spoeldraaier, stofstikker op een meubelfabriek en nog meer vreemde klusjes. Ach, ze vinden wel dat ik voor 15% arbeidsgehandicapt ben, dat wel. Ondertussen heb ik een noodkreet gestuurd naar een van de advocaten van de FES, die me graag wilt helpen. Het kost mij zo wie zo heel veel pijn, moeite en energie om ermee door te gaan. Het recht moet toch eens zegevieren. Medisch onderzoek bij Cadans in het kader van de wet AMBER. Per deze datum werd ik door de verzekeringsarts volledig afgekeurd en zit ik nu voor  80/100 % in de WAO. Moet nu nog wachten op schriftelijke bevestiging. Eindelijk gerechtigheid. In augustus werd de nieuwe rolstoel aangevraagd.

23 oktober: Mijn nieuwe boek: Chronische(pijn)patiënten – aangenamer leven met een chronische ziekte (ankertje nr.265) is uitgegeven en ligt nu in iedere boekhandel in Nederland en België.

30 oktober kreeg ik van Cadans de definitieve beslissing schriftelijk thuisgestuurd. Belangrijk gegeven in deze brief: Op grond van uw klachten en het onderzoek dat ik heb verricht, ben ik van mening dat u beperkingen ondervindt. Deze klachten komen voort uit dezelfde ziekteoorzaak als waarvoor u voorheen voor de WAO beoordeeld bent. Gezien de aard en de ernst van deze beperkingen acht ik u nu volledig arbeidsongeschikt.

Momenteel voel ik me niet zo happy. Veel pijn vingers, handen,polsen,armen en schouders. De heupen hebben het ook al op z’n heupen. Dus al met al veel pijn. Dat komt natuurlijk ook door de vele spanningen die intussen zijn opgehoopt en het plotselinge overlijden van mijn moeder op 12 september tijdens een gezellig dagje uit met de hele familie.  Van het RIO heb ik een positieve uitslag gekregen voor een nieuwe rolstoel. Het laatste is nu aan Gemeente Nijmegen voor volledige toestemming. Ook hiervoor moet je natuurlijk steeds maar weer wachten en afwachten.

4 december: Met taxi opgehaald en naar studio in Hilversum gereden voor een interview met Carla Honing van Gezondheidsplein. Het wordt een interview over mijn boek Chronische(pijn)patiënten en fibromyalgie. Een echte belevenis. Het interview verloopt prima. Er hoeft niets opnieuw gedaan te worden. Na het interview worden mijn vrouw en ik weer netjes thuisgebracht. Doodmoe, maar zeer voldaan. 5 december wordt het interview uitgezonden.

Share This