Selecteer een pagina

Dagboek 2009

21 januari: Ik heb vandaag weer opnieuw de capsules bij mijn huisarts besteld voor mijn darmen, want ik merk dat deze capsules tóch haar werk doen. Vandaag weer begonnen met de capsules. Vanavond hadden we een evaluatie van de Kerstmarkt in het Kolpinghuis. Nu dus weer achter de pc om alles weer eens bij te werken en een groot aantal mails te beantwoorden. Er wordt weer gevraagd of ik een lezing wil geven in Deventer.

Februari de maand van de vele carnavalsoptredens. Dus druk en het vergt toch wel veel energie. En als fibromyalgiepatient moet je keuzes maken en pauzes nemen.

27 maart: We hebben ook afgesproken dat binnenkort de boventanden (5 stuks) die vrij los staan te gaan verwijderen. De tandtechnieker moet eerst toestemming krijgen om een prothese te maken. Als hij dit heeft kan ik gaan ‘happen’ . Als de prothese dan klaar is kunnen direct de boventanden eruit en de nieuwe prothese erin. Vanavond is er een meezingavond in het Kolpinghuis dat het bestuur van ons mannenkoor organiseert. Morgenavond hebben we een feestavond bij Mieke en Ron thuis om hun 25 jarig huwelijk te vieren.

11 mei: Vanmiddag heeft reumatoloog Dr. Vos gebeld in verband met een mail dat ik naar hem had gestuurd over een aantal zaken die op internet stonden en waar ik het niet geheel mee eens was, zoals over de erfelijkheid en dergelijke. Het werd een heel interessant gesprek. Heb hier direct aandacht op het forum besteed. Dr. Vos zou zéker een kijkje nemen op ons forum én website.

30 juni: Door het noodweer is de hele kelder van het bejaardencentrum ondergelopen en zo die van tante Riek (92). Toos en ik hebben de hele kelder leeggehaald. Er lag nog een flinke laag water. Alles natuurlijk drijfnat. het enige wat we hebben kunnen ‘redden’ was een grote kerststal.Voor de rest állemaal in de container moeten gooien. Er waren oude mensen die gewoon doelloos ronddoolde in de kelder. De hele boel schoongemaakt.

01 juli werden we om 17.15 met een taxibusje opgehaald om in Wamel bij de Weegbrug te gaan eten. Geweldig was het. Overheerlijk en apart eten. Heel erg gezellig zo met acht mensen. Om 22.15 kwam het taxibusje ons weer halen.

02 juli: vanmorgen zijn Toos en ik weer naar tante Riek gegaan. De werkster heeft haar pols gebroken dus hebben wij de boel daar schoongemaakt. Stoffen, zuigen en dweilen. Daarna zijn we naar het kerkhof gegaan en binnen twee weken was het onkruid tot bijna één meter hoog. Hebben zoveel mogelijk alles eruit getrokken en flink wat zout gestrooid. Het is bloedheet en geen houden meer aan. Constant zwetend op de stoel. Véél water en sappen drinken om het enigszins een beetje dragelijk te maken. We zijn doodmoe en de fibromyalgie speelt natuurlijk weer even mee.

26 augustus: Kreeg vandaag ook een mail binnen met de vraag of ik volgend jaar 17 april een lezing wil geven voor de reumapatiëntenvereniging Apeldoorn. Heb een mail kunnen terugsturen dat ik daar graag gehoor aan wil geven. Verder doe ik het vandaag rustig aan.

17 november: Eindelijk kan ik vandaag weer naar de huisarts. Moet er 16.30 uur zijn. Toos is ook mee, want twee weten altijd meer dan een. En aangezien is ‘af en toe’ vergeetachtig ben is het altijd fijn dat Toos meegaat. We moesten wel een tijdje wachten omdat het ontzettend druk was vanwege telefoontjes over de Mexicaanse griep wat nu veel heerst. Eindelijk mochten we naar binnen en kon aan tafel aan Theo (mijn huisarts) mijn verhaal doen. Hij vroeg me weer op de onderzoektafel te gaan liggen. ik vertelde hem dat de pijn alleen maar erger werd en nu over de gehele buik verspreid is. Hij kneedde en luisterde, maar kon niets ernstigs vinden. Maar ondertussen verging ik werkelijk van de pijn en vond dit onderzoek absoluut niet leuk. Na het onderzoek, wéér aan tafel zitten. Toos vroeg of ik eventueel pijnstillers kon ‘blijven’  gebruiken omdat de pijn soms niet te harden is. Ibuprofen mocht ik wel nemen, maar moest er wel voor oppassen. Maar omdat de pijn nu ruim vijf weken achter elkaar duurt was het toch verstandig om een dikkedarmonderzoek te laten doen in het ziekenhuis. Hij stelde ook voor om bloed te laten prikken en te kijken op eventuele ontstekingen in het lichaam.Toen ik in de auto zat verging ik weer van de pijn. Dat kwam natuurlijk ook omdat Theo zoveel en hard in mijn buik had gedrukt. Maar goed, dat moest nu eenmaal. ’s Avonds ben ik toch nog naar de repetitie geweest van De Volle Kruuk. Dat moet ook wel, want zaterdagavond is de pronkzitting en dan wil ik er wel bij zijn. Af en toe ben ik maar gaan zitten met de microfoon in de hand. Kon ik alsnog behoorlijk meedoen. Tegen 23.00 uur was ik weer thuis.Met een flinke pijnstiller weer naar bed gegaan.

21 december: Vanmiddag kreeg ik een brief binnen van het Canisiusziekenhuis dat ik 11 januari voor een gesprek kan komen in plaats van 15 februari. Dus nu kan het ineens wél eerder. Vreemd allemaal! Ondertussen neem ik nog steeds trouw de pijnstillers in en de buikpijn is wel wat minder geworden. Toos heeft nog eens gebeld naar het Canisiusziekenhuis en nu blijkt dat ik éérst voor een gesprek moet komen en daarna valt de beslissing wanneer ik geholpen word. Ze wilde eerst nog een colononderzoek doen terwijl ik deze 2 december al had gehad. Volgens mij is er iets met de communicatie binnen dit ziekenhuis. Ik weet het niet. Heb geprobeerd om nog eerder te kunnen komen, maar ze waren niet al te vriendelijk. Ze vinden dit waarschijnlijk niet ernstig genoeg en mag ik gerust een potje FLINK pijnlijden. Maar goed, ik wacht wel af wat er allemaal staat te gebeuren.

Dit was dan het jaar 2009

Share This