Selecteer een pagina

Dagboek 2011

Januari en februari bij uitstek drukke maanden vanwege carnaval. Ontzettend veel optredens vóór- en tijdens carnaval. Het kost me wel energie en ik voel de fibromyalgie goed, maar we zetten wel eventjes door, want je krijgt ook van de optredens energie vooral als je e blije mensen ziet.

16 maart: Vanmorgen opgestaan met hevige pijn in mijn borst. De rechter borstspier was flink opgezet en ik kreeg constant steken. Zelfs als ik stil zit blijft de pijn bestaan. Heb ondertussen wat ontspanningsoefeningen gedaan maar het mocht niet baten. De pijn bleef en nam zelfs toe. Moest vanmorgen ook nog heel even weg, maar bij thuiskomst heb ik toch maar een paracetamol met codeïne genomen. De pijn is daarna wel wat minder geworden. Alhoewel ik er nog een beetje last van heb. De spier is nu ook niet meer zo opgezet. Maar verdorie zeg, wat kan dit afschuwelijk pijn doen. Vanavond kwam Hans weer een potje Intra capsules brengen en heb er gelijk één ingenomen. Ben blij dat ik weer deze capsules heb.

30/31 augustus: 30 augustus: Vanmorgen met moeite uit bed gekomen vanwege de pijn in mijn rug. Om 21.15 uur werd ik door Henny opgehaald om samen
naar de FSV ochtend te gaan.Vandaag gaan we naar mevrouw Zwaantje. Zij geeft lessen in Instemmen met jezelf. Het is een stem-dans expressie. Helaas waren enkele mensen ziek en konden dus niet komen. Het werd werkelijk een fantastische morgen. Tegen 13.30 uur gingen we weg nadat we wat broodjes hadden gegeten. Helaas heb ik niet alles mee kunnen doen van echte dansbewegingen omdat de pijn in mijn rug behoortlijk was. Thuisgekomen, rustig aan gedaan en een heleboel mails weggewerkt. 31 augustus: Wat een ‘heerlijke’ nacht heb ik gehad zeg. Niet te geloven. Tegen drie uur weer opgestaan om een pijnstiller in te nemen. Daar ben ik zeker even in slaap door gevallen. Dacht dat mijn pijn in de rug zou afzwakken, maar dat is zéker niet waar. Het is weer in alle hevigheid teruggekomen. Ik begin er nu wel van te balen dat dit nu al een week duurt. Heb toch geprobeerd thuis wat te stoffen en te stofzuigen. Toos moest eerst nog voor onderzoek naar het ziekenhuiis. Na het ‘werk’ wat ik overigens met pauzes tussendoor heb gedaan ben ik achter de pc gekropen. Ja, letterlijk kruipen. Bij het opstaan maar weer een pijnstiller ingenomen. Het lijkt wel alsof mijn héle rug is verkrampt. Alle spieren zijn in opstand gekomen en ik denk dat de fibromyalgie daar ook nog eens een ‘beetje’ aan meewerkt. Vandaag dus toch maar weer rustig aan doen. Ik hoop wel dat het drie september allemaal over is, want ik wil graag die zaterdagmiddag optreden met ons smartlappenkoor ‘De Kleppers.’We zullen dus wel zien. Ik kreeg ook nog een bericht van ’t Swerte Schaop of ik weer voor sint Nicolaas wilde spelen. Ook dát moet ik nog even bekijken of mij dat allemaal nog lukt. Straks krijg ik het nog druk om mijn boek dat deze maand uitgegeven wordt te promoten. En dat is altijd gigantisch veel werk. Dan moeten er honderden mails persoonlijk verstuurd worden naar artsen, ziekenhuizen, lotgenoten enzovoort. Dus nog werk zat. Ik ben nu met een nieuw boek bezig. Fijn om te doen. Wel veel werk om alles uit te pluizen. Maar je komt jezelf télkens weer tegen. Dat is dus pure confrontatie. Maar goed, dat mag ook al is het soms best heftig.

12 oktober:12 oktober: Om half elf vanmorgen pas opgestaan. Was schijnbaar toch nodig. Vannacht kreeg ik opeens een héél raar gevoel en moest rechtop in bed zitten. Ik transpireerde ontzettend en mijn borst deed zeer. Nee, geen hartfalen hoor, maar dat was gewoon weer die kramp op de borstspier dat wij mensen met fibromyalgie wel vaker krijgen. Alleen kan dat ontzettend zeer doen. Na even ontspannen zakte de pijn en kon ik weer rustig gaan liggen. Maar als die kramp voorbij is ben je dood en dood moe. Ik heb wel gemerkt dat ik constant aan het draaien was. Dus toch eigenlijk geen rust. Vanavond komen ze mij weer halen om voor ons carnavalslied te repeteren.

Dit jaar verbrijzelde ik mijn elleboog en na weken gips kwam de eerste operatie, een week later de tweede. Vele malen naar de therapeut gemoeten voor massage en oefeningen.

Share This