Selecteer een pagina

Dagboek 2012

31 maart: Vanmiddag werd de Zondagkrant in de brievenbus gedaan en daarin stond een héle grote foto van mij met mijn nieuwe boekje met daaromheen het interview dat Marlies van den Burgh bij mij thuis afnam. Uiteraard heb ik véél meer verteld, maar men mag maar 300 tot 350 woordenplaatsen in verband met beperkte ruimte. Marlies heeft fibromyalgie zéér goed verwoord. Ik heb haar dan ook mijn complimenten gestuurd. Het is soms verdraaid moeilijk om alles wat verteld is juist dát eruit te pikken dat van belang kan zijn. Uiteraard is álles van belang, maar de grote hoofdlijnen staan erin. Dus gewoon een zeer goed artikel. Vanmorgen kreeg ik al positieve reacties, terwijl ik nog niets gezien had.

10 april: Vanmorgen eerst om half tien naar de therapeute en ze voelde dat mijn arm nog steeds niet goed was en erg instabiel. Daardoor begint de pols natuurlijk ook op te spelen omdat er speling in het ellebooggewricht zit komt er ook speling in het polsgewricht. Ze vond het erg vervelend dat telkens de spieren tussen het gewricht komen wat zéér en werkelijk zéér pijnlijk is. Ik moest maar met de chirurg op 25 april goede afspraken gaan maken wat we kunnen doen. Ik wil nog wel met mijn r.arm bewegingen kunnen maken. Oké, het wordt nu al zeer moeilijk bepaalde bewegingen te doen. Maar helemaal stijf zetten dat wil ik eigenlijk ook weer niet. Na de massage en uittrekken van mijn arm waardoor er meer speling in mijn arm komt weer naar huis en mag volgende keer net een dag voor het trouwen van Maarten en Chantal terugkomen.

19 april: We gaan vijf dagen weg met het Kolpingreisje naar Zuid Duitsland.

12 juli: Vanmorgen kreeg ik te horen dat ik 10 augustus aanstaande in het St. Radboudziekenhuis de kijkoperatie aan mijn arm zal ondergaan. Gelukkig gebeurt dit alles onder algehele narcose. En als alles goed gaat,hoef ik niet in het ziekenhuis te blijven en kan ik eventueel dezelfde dag nog naar huis. Dus dat hopen we dan maar. Hopelijk vinden ze ‘iets’ zodat er toch iets aan gedaan kan worden. Voor de rest van de dag. Lekker rustig houden. Veel emails lezen en beantwoorden, maar ja, dat is eigenlijk elke dag vaste prik. 30 augustus: Vanmorgen weer met een gigantische rugpijn opgestaan en kan nauwelijks lopen. Constant scheuten in mijn rug. Na ontbijt maar weer een tramadol ingenomen en na boodschappen doen een paar paracetamolletjes hun werk. Het was volgens de arts tóch verstandig deze tramadol in te nemen om zo de pijn en spieren rust te geven en te verminderen. Mijn arm is behoorlijk rustig en ik merk wel als ik iets té veel doe óf een wat  vreemde beweging maak dat ik teruggefloten word. Dus daar ben ik nu wel degelijk bewust van geworden. Het lichaam geeft wel een seintje van tot hier en niet verder. De bedoeling is om daar dan ook naar te luisteren.

1 september: Ik merk nog steeds dat ik last heb van de narcose en dat is alweer een week geleden dat de operatie is geweest. Val regelmatig in slaap, zelfs aan tafel. Ben toch ondertussen pijnstillers aan het slikken voor de rugpijn die ik nog steeds heb.

20 december: Vanmorgen naar het ziekenhuis om een nieuwe brace aan te meten. Dus eerst gipsen en over drie weken de brace passen. Daarná pas komt er leder omheen. Dus we hebben vanmorgen een aantal uren in het ziekenhuis mogen verblijven.

Het is weer een jaar geweest met een hoop gedoe met mijn verbrijzelde ellebooggewricht. Kijkoperatie enzovoort. Straks weer een brace. Mijn arm is niet meer recht te krijgen. Maar ook een leuk bericht dat van mijn boek fibromyalgie-omgaan met weke-delenreuma als een e-book zou wordt uitgegeven.

Share This