Selecteer een pagina

Dagboek 2013

Januari is een tijd van carnavalsoptredens. Dus een drukke tijd, maar ook een gezellige tijd.

6 februari: Vanmiddag ben ik naar de POM in het ziekenhuis geweest en heb de nieuwe brace opgehaald. Het is de brace voor overdag. De brace voor de nacht moet nog aangevraagd worden, of ik deze ook vergoed krijg van het ziekenfonds. Vanavond moet De Volle Kruuk weer optreden. Eerst gaan we naar Huize Boszicht en dan naar Nijenvelt. In huize Boszicht was het niet zó erg druk maar wel gezellig. Ook dáár de Prins van Knippenstekkie en zijn kabinet en de Senaat in polonaise. Na ons optreden direct weer naar Nijenvelt om daar de twee medleys te zingen. Hier werden we voorzien van hapjes en drankjes en het was een volle zaal met feestvierders. Eén van de leden van onze zanggroep kreeg een onderscheiding van onze Prins Ronald.

17 juli: Maarten is vanmorgen weer naar het ziekenhuis gegaan. Heb nog geen telefoontje van hem gehad. Het blijft spannend. Hopelijk komt de baby vandaag. Vanmorgen met Toos een poosje naar het winkelcentrum geweest. Uiteraard stond de telefoon aan, maar… niets. Om 22.05 uur is onze kleinzoon Liam geboren. Wij zijn een trotse opa en oma van een héél mooi manneke.

20 augustus: Vanmorgen weer lotgenotenochtend FSV lotgenotenochtend gehad in ons wijkcentrum De Turf. Het werd weer een héle speciale ochtend voor ons allemaal. Het is altijd weer mooi dat er telkens nieuwe inzichten komen. Mooi dat we elkaar kunnen aanvullen en aanvoelen. Voor de rest maken we er een rustige dag van. De pijn van de fibromyalgie is gelukkig wat minder, maar nu heb ik weer meer last van mijn elleboog. Maar goed morgenvroeg om 08.00 uur  een gesprek met de narcotiseur in het St. Radboudziekenhuis.

27 augustus: Gisteren kreeg ik toestemming van neuroloog/neurofysioloog dr. Ewa Klaver-Krol om haar artikel te mogen plaatsen op mijn forum en website. Ik mag voortaan haar artikelen plaatsen omdat zij het eveneens, net zoals ik, belangrijk vind dat mensen goede en betrouwbare informatie krijgen en dat zij daar ook récht op hebben. Haar artikel over het onderzoek, vrouwen en fibromyalgie staat nu op het forum en wordt binnenkort op de website geplaatst. Vandaag kreeg ik van Ewa te horen dat ze binnenkort een onderzoek gaat starten over mannen met fibromyalgie. Van haar krijg ik binnenkort alle exacte onderzoek gegevens toegestuurd.

12 september: Om 12.45 uur waren we in het St. Radboudziekenhuis om me daar me daar te melden voor de operatie. Het wás zo ontzettend druk dat we moesten wachten tot half drie. Dan zou de operatie beginnen. Maar om 14.50 uur kwamen ze me pas halen en werd ik naar de OK gereden. Het infuus ging er al snel in. Alles dubbel checken…snel de narcose en de operatie was na ruim een uur afgelopen. Alles ongecompliceerd gegaan. Dan in de verkoeverkamer bijkomen van de algehele narcose. En na wat broodjes eten…snel naar huis (18.00 uur). Thuisgekomen toch maar naar bed gegaan. Maar oweeeeee…die rug van mij. Kon niet meer voor of achteruit, draaien, zitten, liggen.  Gigantische rugpijn. Dan toch maar weer naar beneden TV kijken. Ja en wat doe je dan tóch maar pijnstillers innemen. Strompelend de trap op en proberen op allerlei manieren te liggen. Het is gelukt…Dan weer slapen dan weer een scheut in mijn  rug…wákker…slapen…wakker…slapen.

23 oktober: Moest vanmiddag weer op controle bij de chirurg. Hij is zelfs supertrots dat de operatie is geslaagd. Je had hem moeten zien glunderen. Ik kreeg met een lachend gezicht zijn visitekaartje zodat we altijd vrienden zouden blijven. Schitterende man. Hij stond versteld dat ik weer zoveel met mijn hand/arm kon doen en dat de pijn weg is. Alleen moet ik dus oppassen niet té hard van stapel te lopen. Volgende week nog één keer fysiotherapie en dan moet ik de rest zelf uitproberen. En dit alles na twee jaar met zéér veel pijn en ellende. Ik voel me gewoon gelukkig.

30 december: Vandaag een mail gestuurd naar de minister van Volksgezondheid Mevrouw Edith Schippers over haar toespraak bij de vereniging tegen kwakzalverij. Overal is een hevige discussie losgebarsten over haar uitspraken die ze heeft gedaan. Op mijn website en forum en fb-pagina is daarover te vinden.

Share This