Selecteer een paginaIk heb 27 juni 2019 een mail gestuurd naar ReumaNederland met de vraag waarom er weer

géén onderzoek wordt gedaan naar fibromyalgie en over de vele verhalen van ‘wetenschappers
op internet. Hierop kreeg ik antwoord van Drs. Wouter van Hierden.

Beste Huub,
Dank voor je mail.
Dat er totaal geen onderzoek naar fibromyalgie wordt gedaan, klopt niet naar mijn mening. Maar, het blijkt een moeilijk terrein. Wij als ReumaNederland krijgen geen onderzoeksaanvragen binnen van wetenschappers. In het algemeen lijkt het onderzoek naar oorzaken zich meer te concentreren op de neurologie.
Ik moet eerlijk zeggen dat ik de verhalen op internet niet kan beoordelen omdat ik ze niet ken. Maar ik kan me er natuurlijk wel wat bij voorstellen. Hoe moeilijk het ook vaak is, denk ik dat mensen heel goed moeten kijken naar de onderzoeksinstituten waaraan deze ‘wetenschappers’ verbonden zijn. Dat zou een indicatie moeten geven over de betrouwbaarheid.
Hoop dat ik je vragen zo voldoende heb beantwoord.

Met vriendelijke groet,

drs. Wouter van Hierden
Redacteur

Vorige week kreeg ik ( Huub) een verzoek van Ane Gordijn die bezig is met een afstudeerproject op de school voor journalistiek.in Utrecht.
Dit afstudeerproject gaat over fibromyalgie. Zij vraagt daar jongeren voor, maar ook vrouwen
en voorál mannen.
Ben ontzettend benieuwd wat de ‘uitkomst’ is van dit project. Anne zal mij in ieder geval op de hoogte houden.

Share This