Selecteer een pagina

Werving fibromyalgie patiënten voor wetenschappelijk onderzoek

Vrouwelijke fibromyalgie patiënten gezocht voor wetenschappelijk

onderzoek

Vrouwelijke fibromyalgie patiënten gezocht voor wetenschappelijk onderzoek

Gezocht: vrouwelijke vrijwilligers voor het bepalen van de effecten van ketamine op hersenactiviteit gemeten met MRI (Magnetic Resonance Imaging)
Wij zijn op zoek naar vrouwen die lijden aan het chronisch pijnsyndroom fibromyalgie, die rechtshandig en tussen 18 en 45 jaar oud zijn, die een standaard anticonceptiepil gebruiken (bv Microgynon 30) en die nog niet eerder ketamine hebben gebruikt.

Duur:
Het onderzoek is verdeeld over 2 dagen, met minstens 1 maand daartussen. Een onderzoeksdag duurt ongeveer 6 uur, in totaal bent u dus ongeveer 12 uur aanwezig. Vóór aanvang van het onderzoek krijgt u een medische keuring en volgt er een trainingssessie om u alvast bekend te maken met de metingen.

Omschrijving:
Het onderzoek is als volgt opgebouwd: een medische keuring, een trainingssessie en 2 aparte onderzoeksdagen. U wordt in de ochtend van de onderzoeksdagen in het LUMC verwacht en u kunt na het onderzoek naar huis. U krijgt op de onderzoeksdagen ketamine of een placebo (een nepmiddel) toegediend via een infuus. De duur van de medicatie toediening bedraagt 60 minuten. Tijdens de studiedag vinden er testen plaats in de MRI-scanner in het LUMC. Verder wordt u gevraagd om enkele vragenlijsten in te vullen en enkele taken op de computer uit te voeren.

Specifieke omstandigheden:
Als u wilt deelnemen aan deze studie mag u 1 dag voorafgaand aan elke onderzoeksdag helemaal geen alcohol meer gebruiken. Het gebruik van chocolade, cola, koffie of thee is vanaf 1 dag voor en tijdens de onderzoeksdagen niet toegestaan. Roken is tijdens de onderzoeksdagen niet toegestaan. Daarbuiten dient u niet meer dan 5 sigaretten/sigaren per dag te gebruiken. Het gebruik van medicatie is in overleg. U mag tevens geen metaal in uw lichaam hebben (bijvoorbeeld: pacemaker, metaalsplinters in het oog, kunstheup, piercings etc.) als u wilt deelnemen aan deze studie.

Voor deelname aan dit onderzoek ontvangt u een vergoeding van € 200.

Indien u belangstelling heeft, neem dan contact op met:
Dr. Mischa de Rover, afd Anesthesiologie, LUMC
Tel: +31 (0)71 529 8769 of +31 (0)71 527 6754; Email: pijnonderzoek@lumc.nl

 

Share This