Selecteer een pagina

  artikel

Patiënten die zonder uitzicht op herstel lijden aan de chronische vermoeidheidsziekte ME/CVS hebben wel degelijk recht op een uitkering. Dat heeft de hoogste rechter bepaald in de juridische strijd die Gert-Jan van Duren uit Almelo voerde tegen uitkeringsinstantie UWV. „Dit biedt hoop voor veel patiënten.”

Van Duren (58), die vanwege ME/CVS permanent aan bed gekluisterd is, begon zijn gevecht nadat het UWC zijn aanvraag voor een uitkering op basis van de Inkomensvoorziening Volledig Arbeidsongeschikten (IVA) afwees. Die wordt namelijk alleen verstrekt bij volledige arbeidsongeschiktheid. Hoewel meerdere artsen het tegendeel beweerden was er volgens het UWV kans op herstel. De rechtbank in Almelo ging daarin mee, tot wanhoop van Van Duren, die zich bij de behandeling van de zaak per wensambulance naar de rechtbank liet brengen.

lees verder:

https://www.destentor.nl/almelo/ernstige-zieke-gert-jan-58-wint-juridisch-gevecht-van-uwv-met-gevolgen-voor-tienduizenden-patienten~a6219f7c/?utm_source=dailynewsletter&utm_medium=email&utm_campaign=20220513&utm_userid=&ctm_ctid=dummy&fbclid=IwAR2DVBBajx-Ujx-olgV6hto695Blf-72cSNAUmsGRAkdKttT5YNIdzhTaVc&referrer=https%3A%2F%2Fl.facebook.com%2F&cb=fb89b02f6209f91a0f604a0e3c27d3f1&auth_rd=1

Bron: DS-Stentor

Share This