Selecteer een pagina

DecodeME voert community rekrutering uit voor een grote genetische studie van ME/CVS

DecodeME is een samenwerking tussen mensen die zelf de ziekte ME/CVS hebben en wetenschappers in het Verenigd Koninkrijk. Zij hebben financiering gekregen voor een zeer grote studie om DNA uit het speeksel van mensen met ME/CVS te analyseren om te zien of de ziekte gedeeltelijk genetisch is en, zo ja, om te helpen vaststellen wat de oorzaak is. De studie moet helpen de ziekte te begrijpen en uiteindelijk behandelingen te vinden.

De belangrijkste doelstellingen van DecodeME

1) Het coproduceren van ter wereld grootste cohort van mensen met de klinische diagnose ME/CVS die speekselmonsters gaan doneren voor DNA-extractie,

2) Uitvoeren van het grootste GWAS-onderzoek* (genoombrede associatiestudie) van ME/CVS-patiënten ter wereld,

3) Een zorgvuldig (beheerde) open bron van genotype en fenotype gegevens van de mensen met ME/CVS die goedgekeurd worden om deel te nemen aan toekomstige epidemiologische, genetische, biomoleculaire en klinische studies.

lees verder:
https://mecvs.nl/nieuws/grote-genetische-studie-van-me-cvs/

Share This