Selecteer een pagina

Review: 2Origin Infrarooddekentje

 

 

   

 

 

Heb een infrarooddekentje gekregen van 2Origin om deze eens goed uit te testen. Dit heb ik dan ook zéér goed gedaan, want op de gebruiksaanwijzing staat de tekst: Behandel pijnlijke spieren en gewrichten met het Infrarood Deken. De lengte van de dekentje is 73 cm en breed: 40,5 cm. Vast aan het dekentje zit snoer met schakelaar die op verschillende standen gezet kan worden en voorzien is van een venstertje waarop je de tijd en warmte kan aflezen. Na bijvoorbeeld ingestelde tijd van 15 minuten wordt ná de 15 minuten automatisch alles uitgeschakeld. Je voelt een behaaglijke warmte. Over het dekentje zit een hoes die voor 100% uitwasbaar is.

Aangepaste temperaturen voor behandeling:
• 45 graden Celsius voor het stimuleren van de bloedcirculatie
• 55 graden Celsius pijnstillend en spierenrelaxerend
• 65 graden Celsius medisch therapeutisch zoals voor reuma of artritis

Mijn klachten: Ben al vele jaren fibromyalgiepatiënt (weke-delenreuma) en heb een groot aantal vervelende klachten, waaronder ook prikkelend rechter bovenbeen, dat na even staan lijkt alsof deze in brand staat. Daarna doof gevoel wat zéér pijnlijk is en dat kan zelfs zó erg zijn dat ik niet meer kan staan. Daarvoor heb ik vooral dit Infrarood dekentje getest. Heb deze een aantal keren gebruikt 61 graden- 15 minuten. Dit dekentje op mijn benen gelegd.  Eveneens een behaaglijke warmte en terwijl het dekentje haar werk doet kan je gerust een boek lezen of iets dergelijks.

Ik heb bijvoorbeeld opgetreden met ons smartlappenkoor De Kleppers. Normaal moet ik na even staan al gaan zitten. Dit keer heb ik de hele middag kunnen staan, zonder prikkend gevoel. Hetzelfde is gebeurt nadat ik een hele middag in De Efteling heb rondgelopen zónder enige moeite of pijn in mijn been. Dus dat was voor mij al een zéér groot pluspunt. Diverse keren het dekentje gebruikt voor mijn rug. Gemakkelijk te bevestigen, want aan de hoes zit een lang klittenband. Eveneens behaaglijke warmte en ik kon héél snel resultaat voelen omdat de spieren gingen ontspannen.

Op de gebruiksaanwijzing staat dat dit dekentje voor vele doeleinden geschikt is zoals: Reuma, Artritis, Diabetes, Hoge en lage bloeddruk en slechte doorbloeding, rugklachten, stijve schouders/nek en spierpijn, Stress, knie blessures, verkoudheid, astma en bronchitis, oorpijn, maagpijn, virussen, verwijdert afvalstoffen uit het lichaam, vermindert zwellingen, stimuleert de enzymen activiteit.

Ik ga dit dekentje zéker véle malen gebruiken. Voel me er héél goed bij. Dus wat mij betreft een uitstekend Infrarood Dekentje dat inderdaad haar werk goed doet. Ik denk dat veel mensen hier baat mee zullen hebben, dus ook mensen met fibromyalgie. Het Infrarood Dekentje wordt geleverd in een smalle doos en is werkelijk zéér goed verpakt, voorzien van Nederlandse gebruiksaanwijzing. Een kleine opmerking dat misschien erbij geplaatst kan worden op de gebruiksaanwijzing is hoe precies het dekentje op de schouder kan worden gelegd en daarbij vastgezet. Je moet het alleen even uitvogelen. Op de gebruiksaanwijzing staan wel een tweetal fotootjes waarop je ziet hoe je het dekentje kan gebruiken.

mijn conclusie:
 Zeker de moeite waard om deze uit te proberen wanneer je geregeld pijn hebt.  

Testcijfer:
En die  is een 8

Share This