Selecteer een pagina

Review: Lifetec kniekussens

“Een goede nachtrust is belangrijk. In de tijd van slapen laden we nieuwe energie voor de volgende dag en geven we ons lijf rust. We kunnen ons lijf een handje helpen door de juiste slaaphouding aan te nemen. Een goede houding helpt bij het ‘lekker soepel’ opstaan de volgende morgen. De kniekussens van Lifetec kunnen je, naast een goede lighouding, helpen bij de warmteregulering van je lichaam. Bij te veel warmte is het lastiger in slaap te vallen. We kregen twee verschillende kniekussens om uit te proberen om te zien of wij er beter van gingen slapen.”

Lifetec Ergo Knee – Kniekussen

Een kniekussen van Lifetec plaats je, zoals de naam al zegt, tussen je knieën tijdens het slapen. Met behulp van een speciale band zet je het kussen vast aan je bovenbeen zodat het de hele nacht op de juiste plek blijft zitten. Tijdens het slapen op je zij, zorgt het kussen ervoor dat je benen in een fijne houding liggen. In een rechte lijn. In deze houding krijg je minder last van druk op verschillende gewrichten zoals de rug, heup en knie. Met het kussen tussen de knieën voorkom je ook dat ze tegen elkaar wrijven en je ’s ochtends wakker wordt met een geïrriteerde knie.

In dit kussen zit een Cooling Air. Deze regelt de warmteopbouw tussen de benen voor een ongestoorde nachtrust. Lifetec geeft aan dat dit het hele jaar rond koelt, ook in de zomermaanden. Zelf heb ik dit nog niet kunnen testen aangezien dit kussen in de winter werd geleverd.

Materiaal

Dit kussen is gemaakt van hoogwaardig NASA traagschuim met een verkoelende toplaag.
Gewicht: 850 gram
Afmeting: 25 x 23 x 13 cm
Hypoallergeen
Voorzien van luchtig gaas om de ventilatie te optimaliseren.

Testresultaten

Huub: Als je een pyjama draagt kan het kussen tijdens het omdraaien verschuiven. Vond dit niet prettig. Liggend op je de rug blijft het kussen wel aardig goed zitten. Voor mij als fibromyalgiepatiënt voelde dit kussen vrij hard. Als ik een punt moet geven voor dit kussen is dit voor mij een 7,5

Toos: De hardheid viel voor mij wel mee. Het verschuiven bij het omdraaien vond ik niet zo prettig. Dit kussen vind ik iets meer voor dames omdat dit kussen iets dunner was. Mijn cijfer voor dit kussen is een 7.

Lifetec – Pro Knee – Kniekussen

Net als in de Ergo, zit ook in het Pro Knee kussen zit een Lifetec Premium Cooling gel. Deze cooling gel reduceert de warmte opbouw tussen de benen. Als dit kussen tussen je benen zit valt het op dat het materiaal zacht is en dat het mee veert. Het voorkomt ook dat de knieën telkens tegen elkaar aanliggen tijdens de slaap.

Huub: Wat ben ik blij dat ik dit kussen mocht testen. Dit kussen geeft een goede ondersteuning. Ook met omdraaien gaat het kussen mee. Zelfs als je op je rug slaapt blijft het kussen goed zitten. De benen liggen in een rechte lijn en je voelt je ontspannen. Dat is ook te merken aan je rug. Voor mij was dit een zéér goed kussen. Het is fijn dat je ontspannen opstaat.

Testcijfer
 9,5.

Toos: Ik vond voor mij het kussen te dik. Maar voor andere dames kan dit kussen wél fijn zijn. Ik geef dit kussen een 7.

Wasbare bamboe kussenhoes

Kniekussens wordt met extra sloop geleverd. De hoes kan in de wasmachine gewassen worden op 30 graden Celsius. Het kussen zelf kan niet in de wasmachine, maar kan worden afgenomen met een licht vochtige doek. De kussenhoes is een ultra zachte bamboe kussenhoes.

Garantie

Het kussen mag 30 dagen uitgeprobeerd worden. Op élk kussen zit 2 jaar garantie. Normale gebruiksslijtage van het product (zoals op de kussenhoezen) vallen niet onder garantie. Abnormale defecten als scheuren in vulling en vervorming vallen wél onder garantie.


Extra korting
Benieuwd geraakt naar deze kussens en wil je ze ook bestellen, dan mag ik een speciale korting van 10 % geven.

Gebruik hiervoor deze kortingscode: FYBROMYALGIE10

Voor actuele prijzen, kijk op de website van Lifetec Premium.

Deze kniekussens zijn ook te gebruiken voor mensen zónder fibromyalgie. Het gaat vooral om de ontspanning van rug en benen.


Share This