Selecteer een pagina

Producttest: Voedingssupplement Intra

Wat zijn voedingssupplementen?
Voedingssupplementen zijn gezonde stoffen zoals vitamine en mineralen. Je kan ze innemen naast je normale voeding. Ze zijn in capsules, tabletvorm, vloeibare of in poedervorm verkrijgbaar. Soms bestaat een voedingssupplement uit slechts één voedingsstof, maar er zijn er ook combinaties van supplementen.

Er zijn verschillende soorten voedingssupplementen. Naast mineralen en vitaminen bestaan er ook voedingssupplementen met kruiden, visolie, paddenstoelen, probiotica, algen, plantenbestanddelen en carotenoïden. Deze bovengenoemde stoffen komen ook in onze voeding voor, maar het kan zijn dat wij er minder van binnen krijgen en dan is zo’n voedingssupplement aan te bevelen.

Wat is Intra?
Intra is een voedingssupplement in vloeibare- of capsulevorm dat het lichaam van binnen reinigt van milieu onvriendelijke en giftige stoffen. Intra zorgt voor… ondersteuning bij coördinatie van ons brein. Houdt botten, spieren, gewrichten en bindweefsel gezond.. Het zorgt ervoor dat elk systeem in ons lichaam goed geregeld wordt en handhaaft een gezond cholesterolniveau enzovoort. Intra is géén medicijn maar uitsluitend voorzien van natuurlijke ingrediënten. Het heeft een hooggehalte aan antioxiderende ingrediënten. Deze versterkt het immuunsysteem en voedt het lichaam met uit de natuur gewonnen voedingsstoffen. Intra is halal en koosjer gecertificeerd. Het bevat geen stimulerende middelen die voorkomen op de dopinglijst I.O.C. En bij Intra geldt: Niet goed, geld terug.
Intra is een compleet natuurlijk product en verkrijgbaar als aangenaam smakende drank of in handige capsules/capsulevorm en is samengesteld uit 23 botanische extracten. Zo komt er  onder andere in voor: Schisandra bes Siberische Ginseng – Astragalus – Duitse Kamille – Reishi paddestoel – Paardenbloem – Zoethout – Jeneverbessen – Rozenbottel – Alfalfa – Ppsissewa – Chichorei Wortel – Passiebloem – Bijnenpollen – Aloē Vera – Tijm – Chinese Parelgerst – Fenugreek – Gember – Selderij-zaad – Paprika – Sasaparille wortel – Cascara Schors.

Bedenk wel: dit is geen advertentie.
Deze capsules helpen mij, maar dat kan ik natuurlijk niet over anderen zeggen. Je zou het sowieso

eens drie maanden uit moeten proberen. Ik ben er in ieder geval erg gelukkig mee.

 


Mijn ervaringen met Intra

2006

Begin juni 2006 ben ik gestart met het innemen van voedingssupplementcapsules van Intra nadat Hans Hems bij mij thuis was geweest. Hij vroeg me eens een potje Intra te proberen om te kijken wat het effect was op mijn pijnklachten. Deze pillen zouden me fitter moeten maken, maar het tegendeel was waar. Ik voelde me niet fitter. Maar nu blijkt ook dat alle gifstoffen uit mijn lijf moesten verdwijnen. Hans Hems die mij de capsules leverde wilde weten hoe het precies met mij stond. Hij wilde weten of ik iets merkte, een bepaalde verandering. Maar ik kon geen verandering waarnemen. De moeheid en de pijn bleef, alhoewel ik soms dacht dat het iets minder was. Hij vroeg me toch om met deze capsules door te gaan en ik kreeg van hem 2 potjes extra om te proberen zodat ik de test drie maanden kon doen. 

14 augustus – Terwijl ik dit schrijf ben ik met mijn derde potje bezig en voel al zéér merkbare verschillen in mijn lichaam. Ik gebruik Intra nu voor de derde maand. De vermoeidheid is minder en kan beter en verder lopen. Mijn conditie is verbeterd. Ik moest eerst regelmatig gebruik maken van de rolstoel,
maar nu kan ik veel langer lopen en laat ik de rolstoel thuis. Natuurlijk neem ik ook bewust rustpauzes. Ik ben niet genezen van mijn fibromyalgie, maar voel me nu wel vele malen prettiger in mijn lijf zitten. Dat komt ook wel dat ik een positief mens ben. Maar ik weet nu ook wel zéker dat deze capsules werken. Ik wil natuurlijk ook niet direct een halleluja-verhaal ophangen, want die zijn er al genoeg gepubliceerd. Maar dit moest ik toch wel eventjes kwijt. Wellicht dat deze capsules jullie ook kunnen helpen. Ik denk dat dit het proberen meer dan waard is.

21 september – Niet te geloven. De pijn blijft vele malen minder. Als ik pijn voel dat weet ik hoe dat komt. Door soms verkeerd tillen. Dus eigen schuld, dikke bult. Had ik maar beter op moeten letten. Ook de vermoeidheid is eigenlijk nihil te noemen. Ik neem nu elke ochtend één Intra capsule. Het doet uitstekend haar werk. Mijn kwaliteit van leven is vele malen verbetert.

09 november  – Intra doet nog steeds haar werk goed. Ik voel me erg goed. De moeheid is verdwenen en de pijn is eigenlijk nihil. De linker heup en mijn knieën blijft pijnlijk, maar dat gaat niet meer over. De echte fibro-pijn is weg!!! Ik voel me echt heel erg goed. Ik neem nu na drie maanden 1 capsule per dag. De eerste drie maanden was dat twee per dag. Voor mij is dit een fijn middel zonder bijwerkingen.

16 november – Na een drukke, heftige periode voel ik me nog steeds goed. Als ik vermoeid ben komt dat alleen omdat ik té weinig rust heb genomen. Hans Hems is enkele dagen geleden geweest met de vraag hoe ik me nu nog voel. Ik kan alleen nog maar beamen dat het me goed gaat.

23 november – Ik blijf de Intra nog steeds 1 capsule per dag innemen en het werk nog steeds goed. Ondertussen ben ik wel wat grieperig, duizelig in het hoofd en misselijk. Maar goed, mijn vrouw voelt zich ook al niet lekker. De moeheid is nog steeds vrijwel weg en de pijn is écht stukken minder. Ik kan nu ook veel langer lopen en zelfs achter de computer.

4 december – Neem elke dag een capsule Intra in en het werkt nog steeds. Ondanks vervelende toestanden die we hebben meegemaakt voel ik me nog steeds goed. De vermoeidheid die ik heb komt doordat ik slecht geslapen heb. Maar nu is dit voorbij en voel ik me weer prima. De pijn is nog steeds dalende. 

2007

28 februari – Vanmiddag is Hans Hems bij mij op bezoek geweest en heeft de voorlopige presentatie laten zien over voedsel en wat we eigenlijk allemaal tekort komen. Een zéér goede uitleg werd daarin gegeven. Het zou goed zijn dat zéér veel mensen deze presentatie zouden zien. Binnenkort zal ik met de patiëntengroep bespreken of zij eveneens deze presentatie willen zien.

1 maart – Vandaag heb ik weer capsule INTRA ingenomen en voel me nog steeds goed. Met een pot capsules doe ik nu twee maanden mee. Het is ongelooflijk, maar ik heb vijf dagen carnaval kunnen vieren. Vele einden gelopen, gehost en gedanst, wat ik vorig jaar beslist niet kon. Uiteraard was ik na deze dagen goed moe maar dat was een anders moe zijn. Hetzelfde geldt voor de pijn. Ik heb nog steeds pijn maar voelt heel anders aan. Ik heb téveel gelopen en gehost. Dus de spieren hebben ‘tikken’ gehad. Maar nu is het één maart en ik voel me prima. Ik blijf bijhouden wat de resultaten zijn.

21 april – Ben blij dat Intra nog steeds haar werk doet ondanks de pijn die ik momenteel heb van spierspanningen. Maar die spierspanningen, daar weet ik wel waar dat vandaan komt. Daar kan Intra even nog niet tegenop. Als alle ‘zorgen’ weg zijn zal het met mij ook weer beter gaan. Heb het vermoeden dat er een virusje in de lucht zit. Ik voel me goed beroerd…braken, diarree. Neem van Intra momenteel maar één capsule per dag en soms sla ik deze zelfs over, wat eigenlijk niet de bedoeling is. Dat ik me beroerd voel, daar kan Intra ook niets aan doen. Ik hoor dat meerdere mensen last hebben van buikklachten, braken en diarree hebben. Hier thuis hebben ze dat ook al gehad en nu ben ik gewoonweg aan de beurt. Niets aan te doen. Het moet er gewoon uit en dan zal ik wel weer opknappen.

21 mei – In deze periode neem ik niet alleen Intra maar ook een pijnstillers in omdat in onze familie spanningen zijn. Binnen nog geen twee weken zijn er twee dierbaren overleden. Nog geen week later werd een ander familielid met spoed opgenomen met een hartinfarct. Dat zijn zéér harde klappen die we te verduren krijgen. Door het vele trappen lopen (3½ week lang) om het huis van mijn overleden schoonzusje leeg te halen raakt mijn lichaam oververmoeid. Veel verdriet en spanningen als je zoveel herinneringen door je handen gaan. Je raakt niet uitgerust. Slaapt weinig tot zéér weinig. Je wordt ’s morgens niet uitgerust wakker omdat je ’s nachts toch van allerlei zaken in je hoofd haalt. In plaats van één capsule Intra per dag neem ik nu weer 2 capsules. Heb dan toch wel weer een oppepper nodig.

7 juni – De ontstekingen in de knieën zijn nog steeds niet over. Ze zijn écht zwaar overbelast geweest. Ik voel tóch dat de Intra haar werk doet. Helaas moet ik óók nog pijnstillers blijven innemen vanwege die ontstekingen in de knieën. Volgende week komt weer een nieuw potje met Intra capsules binnen. Ben ik wel gelukkig om, want het potje is nu bijna leeg.

Er is een tijdje overheen gegaan dat ik weer eens iets geschreven heb over Intra. Hoe staat het er verder mee en werkt het bij mij nog steeds? Regelmatig heb ik de capsules van Intra gebruikt tot alle tevredenheid. Kan eigenlijk niet meer zonder. En dat was te merken. Nu ik dit schrijf zat ik ongeveer drie weken zónder capsules en wilde eigenlijk uittesten of alles bij het oude bleef, dus minder pijn en vermoeidheid ná het innemen van Intra. Maar ik merk dat de pijn en vermoeidheid weer terug zijn gekomen nu ik deze capsules niet meer inneem.

23 oktober – Hans Hems is vanmorgen bij onze lotgenotengroep FSV – Nijmegen geweest voor een presentatie over Intra. Een zéér goede presentatie. Het laat zien hoe alles in je lichaam werkt. Maar ook hoeveel zaken verkeerd gaan waardoor men ziek kan worden. Na twee uur presentatie met tussendoor opmerkingen van de groep kwam er ook puntjes van kritiek, in positieve zin. Dat sommige woorden in de presentatie veranderd zouden moeten worden. Hans Hems werd alom geprezen voor de goed verzorgde presentatie. Mensen die al langer de diagnose FM hebben zijn meestal al zéér goed geïnformeerd. Niet alleen over fibromyalgie, maar ook over voeding enzovoort. Er was een goede discussie tussen de lotgenoten en Hans. Onze groep van FSV is zéér kritisch en dat moet ook. Dat was uitstekend. De presentatie is werkelijk een aanrader.Gelukkig had Hans ook wat potjes bij zich van Intra en kon me er eentje toe eigenen, waarvoor dank. Hoe het verloop zal zijn, of de pijn en vermoeidheid minder zal worden schrijf ik dus hieronder na verloop van tijd.

8 november – Ben direct weer met Intra begonnen en al snel zakte de pijn weer én de vermoeidheid. Dat ik nu pijn in mijn onderrug heb ik uiteraard mijn eigen schuld. Ben weer véél te druk bezig geweest in de tuin. De vermoeidheid is weer helemaal verdwenen.

21 december – Alweer een maandje verder en ik voel me nog steeds goed. Wel héél erg moe, maar dat heeft niets met Intra te maken. Toos is met spoed opgenomen in het ziekenhuis en we hebben al vanaf 08.00 uur t/m 18.00 uur in het ziekenhuis gezeten. Dus ik ben total loss wat dat betreft. Maar ik blijf Intra innemen, al is het maar één per dag. Alles wil ik nu goed op peil houden en wat vroeger gaan slapen. Moet nu meer uitrusten.

2008

23 juli – De Intra doet nog steeds goed haar werk. Kan direct merken als ik geen Intra meer in huis heb. Voel me weer een stuk beter en
kan ook merken dat ik veel beter kan lopen en de vermoeidheid steeds minder wordt. Dus het heeft nog stééds resultaat.

31 augustus – De vermoeidheid is nog steeds dalende ondanks het vele warme weer. Ik voel me prettig en het lopen gaat me steeds goed af. Tussen de bedrijven door ben ik enkele keren naar de Efteling geweest, ook twee zomeravonden tot 12 uur ’s nachts. Véél gelopen en nérgens last van gehad. Natuurlijk wel vermoeid van het lopen maar verder ging het uitstekend. Merk toch wel dat Intra nog steeds haar werk doet. Op tijd moet ik dus de capsules bestellen om straks niet wéér zonder te zitten.

2009

Ik ben nog steeds met Intra bezig en nog steeds tot alle tevredenheid. Voel zelfs dat ik véle maten beter vooruit kan. Minder pijn en ongemakken. Ben al diverse keren in dit jaar naar de Efteling geweest, heb kunnen dansen (al is het dan niet lang), heerlijk. Ben heel erg blij dat INTRA voor mij bestaat en dat het nog steeds haar werk doet.

november – Heb constant buikklachten…nu ruim zes weken en moet 2 december voor een dikkedarmonderzoek. De pijn blijft constant aanhouden en ik gebruik élke dag 1 of soms 2 Intra capsules. Daartoe voel ik me ook minder moe, zelfs nu ik diverse keren voor St. Nicolaas heb gespeeld.

2010

maart – Hans is weer een potje Intra komen brengen, want de capsules waren weer bijna op. Nog steeds heb ik er baat bij. Ik weet ook dat als ik enkele dagen deze capsule vergeet, de moeheid weer toeslaat. Voel me met Intra nog steeds goed. Dat ik buikpijn heb heeft een andere oorzaak en daar kan Intra ook niets tegen doen. Maar daat ik deze capsules blijf innemen is wel zeker.


2011

januari – Ik heb Hans weer een mailtje gestuurd of hij een potje Intra kan bezorgen. Helaas is alles op en ik voel gewoon dat ik deze Intra hard nodig heb. Als ik geen Intra gebruik merk ik ook dat ik sneller vermoeid ben en minder energie heb. Aan één capsule per dag heb ik meer dan genoeg. Soms sla ik wel eens een keertje over, maar dat is niet zo erg. Als ik langer stop merk ik gewoon het verschil. Dus hoop ik dat Hans snel komt!

18 januari – Kreeg net een mailtje van Hans dat de capsules nog niet bij hem zijn afgeleverd, maar dat ik wel een fles Intra kan krijgen. Hij kan deze pas aanstaande zondag of maandag afleveren. Ik kan merken dat ik geen Intra meer heb. Ben weer regelmatig erg vermoeid en heb weer meer pijn vooral in mijn linkerheup en armen. Ook de knieën zitten weer te vervelen.

23 januari – Eindelijk is de fles met Intra gebracht. Helaas was ik niet thuis, maar kon toen ik thuis kwam gelijk 30 ml gaan drinken. Het heeft wel een apart smaakje. Maar niet echt vies te noemen. Ja en ik moet eerlijk zijn dat ik de capsules gemakkelijker vind. Het drankje op zich heeft dezelfde werking zegt men. Nu maar kijken of het gaat helpen.

28 januari – Ben nu weer enkele dagen met Intra-vloeibaar bezig en het werkt inderdaad. Ik voel me weer wat energieker, minder moe en minder pijn.
Dus het scheelt wel iets. Maar ik hoop wel dat een volgende keer weer capsules te krijgen zijn.

11 maart – De fles Intra is sinds gisteren leeg, maar moet eerlijk zeggen dat het vloeibare mij niet geheel trekt. Nee, geef mij dan tóch maar de capsules die gelukkig weer besteld zijn. Daarop moeten we dus nog ‘even’ wachten.

16 maart – Vanavond heeft Hans mij weer een potje met capsules gebracht. Daar ben ik weer ontzettend blij mee. Ik weet zeker dat deze capsules mij béter helpen dan de drank. Dus ik kan vanaf vandaag weer gelijk één capsule per dag innemen.

2011

In 2011 ben ik gewoon doorgegaan met Intra en ik voel me nog steeds goed. 29 oktober mijn rechter elleboog door een val verbrijzeld. Dus veel pijn en vermoeidheid. Daarom heb ik geregeld twee capsules ingenomen en de vermoeidheid werd minder. Heb ondanks alle pijn die ik nu (28 december 2011 nóg heb) veel kunnen wandelen.

2012

11 januari – De vermoeidheid is gelukkig weer een nheel stuk minder. De pijn blijft wel en is som zéér irritant aanwezig. Daar kan helaas Intra ook niets aan doen omdat in mijn arm de zenuwen zijn beschadigd. En er zijn momenteel geen pijnstillers die afdoende helpen. Daar zal ik dan met mijn chirurg over moeten praten. Intra blijft voor mij nog steeds een zeer goede oplossing omdat ik me fitter voel.

03 augustus – Van de fibromyalgiepijn heb ik nu weinig last. De enige pijn die ik nu nog heb is de pijn van mijn verbrijzelde elleboog. 10 augustus volgt een kijkoperatie. Misschien dat na ‘herstel’ de pijn wat minder wordt. Ik merk wel dat door Intra de fibromyalgiepijn sterk is afgezwakt evenals de vermoeidheid. Dus ik ben er nog steeds zéér tevreden over.

2013

18 maart – Zoals ik hierboven al zeg, ga ik ook gewoon weer door met het innemen van Intra. Deze capsules  bevallen mij nog steeds goed. Ben nog steeds
minder vermoeid en véle malen minder pijn. Intra is denk bij mij ook niet meer weg te denken. Héél af en toe kan ik nog eens een capsule overslaan als
ik er niet aan denk, maar meestal neem ik nog steeds één capsule per dag. Bij mij werkt het gewoon. Of het bij anderen werkt, dat moet men zélf ervaren.

05 maart – Het potje Intra is weer bijna leeg en heb deze natuurlijk alweer besteld. Een dezer dagen zal ik de capsules weer binnen krijgen. Nog steeds doen deze capsules goed haar werk. Tenminste, dat is mijn mening en dat zijn mijn gevoelens. Ik kan merken als ik de capsules een paar dagen ‘vergeet’ in te nemen, dat de moeheid weer terugkomt en dat mijn energie weer aan het dalen is. Dus deze capsules blijf ik nu resoluut innemen. Ik heb al diverse keren de capsules laten liggen om te kijken of er verandering in mijn lichaam kwam. En zoals ik net al schreef komt de vermoeidheid weer sterker terug en de energiehuishouding gaat dalen.

25 juni – Heb Hans een extra potje laten brengen zodat ik een klein voorraadje heb. Ik ben nog steeds uiterst tevreden. Eigenlijk zouden er veel meer mensen deze capsules eens uit moeten proberen. Het is toch al mooi als het wát verlichting geeft. Ik gebruik verder geen medicijnen meer omdat deze bij mij niet werken.

03 september – Uiteraard blijf ik Intra gebruiken, want dit helpt mij nog steeds het beste. Kan wel het verschil merken van fibromyalgiepijn en de pijn die ik aan mijn pols heb en elleboog vanwege de verbrijzeling. Binnenkort de derde operatie, waardoor de pijn minder zal worden. Merk ook dat Intra ook nog steeds helpt tegen de vermoeidheid.

01 december – Voel me nog steeds uitstekend dankzij Intra capsules. Ik neem nog steeds élke dag één capsule in. Voor mij blijft het een fantastische uitkomst omdat ik me écht lekker in mijn vel voel.

2014

21 juni – Op de laatste dag van mijn vakantie werd ik doodziek. Thuisgekomen constateerde artsen dat ik een longontsteking had. Met antibiotica zou dit na twee dagen verbetering brengen, maar dat was geenszins waar. Ik werd dus zieker en zieker en werd met spoed in Dekkerwald (longafdeling) gebracht en daar constateerde een zéér zware longontsteking. Gelukkig had ik ook Intra meegenomen. Bij de antibiotica, infuus, zuurstof en allerlei andere medicijnen heb ik de capsules Intra ingenomen. Dan merkte ik toch wel verschil. Minder pijn. Ja, longontsteking brengt nou eenmaal enorme vermoeidheid met zich mee en daar is Intra niet tegenop gewassen. Nu 21 juni blijf ik extra Intra innemen en merk weer duidelijk verschil dat ik nu minder moe ben en minder pijn.
Dus…ik ga er gewoon mee door. Bij merkt het nou eenmaal.

10 augustus – Gelukkig is weer wat mooier weer en kunnen we genieten van een lekker zonnetje. Ondertussen weer enkele potjes Intra binnen gekregen. Die longontsteking in mei heeft er behoorlijk ingehakt. Dat ik lange tijd erg moe zou zijn was al voorspeld en het was ook zo. Het leek wel alsof ik constant aan het werk was geweest en totaal niet uitgerust. Maar nu merk ik dat het langzamerhand de goede kant op gaat. Ik weet wel dat Intra nog steeds haar werk doet.

2015

12 januari – Uiteraard ga ik door met Intra. Nog steeds dus 1 capsule per dag. Ik voel me er wel bij. Het is wel leuk dat ik in 2014 van een aantal mensen die Intra ook nemen positieve reacties krijg. Ook zij hebben er baat bij met minder pijn en vermoeidheid. Het gehele jaar door ben ik Intra blijven slikken en het werkt bij mij nog steeds uitstekend. Dus ik ga er mee door, óók in 2016.

2016/2017/2018
In 2018 ben ik gestopt met Intra. Intra heeft goed haar werk verricht.

Ben nu overgegaan op cbd olie, wat toch voor mij beter werkt.

 

Share This