Selecteer een pagina

Universiteit Leiden heeft mij gevraagd of ik onderstaand artikel op mijn website wilde plaatsen.
Daar geef ik graag gehoor aan.

ARTIKEL         

 


Help ons met uw mening over placebo of nocebo effecten en maak kans op €30,-!!!

Hoe?

De afdeling Gezondheids-, Medische en Neuropsychologie van de Universiteit Leiden doet veel onderzoek naar placebo- en nocebo-effecten. Dit onderzoek draagt bij aan het uitvoeren van behandelingen in de praktijk die meer gunstige effecten en minder bijwerkingen hebben. We missen echter nog een cruciaal onderdeel; wat vindt u hiervan?

Wat weet u van placebo- en nocebo-effecten en hoe denkt u hierover? Wanneer vindt u het gebruik van placebo’s aanvaardbaar, en wanneer niet? In deze vragenlijststudie hopen wij uw mening te mogen krijgen voor de antwoorden op deze vragen!

Wie worden gezocht?

– Personen (18-60 jaar) met een door een arts (bv. huisarts of reumatoloog) gestelde diagnose fibromyalgie,

OF

– Gezonde deelnemers (18+). Voor gezonde deelnemers geldt dat u helaas niet kunt deelnemen aan het onderzoek wanneer u: 1) een chronische pijnstoornis heeft (bv. aanhoudende pijn), 2) lijdt aan een lichamelijke of psychiatrische aandoening. ]

Interesse in deelname?

Open de volgende link in uw internetbrowser voor de vragenlijst: https://leidenuniv.eu.qualtrics.com/jfe/form/SV_elKeEhmJKBShbU1.

Het invullen van de vragenlijst duurt ongeveer 35-40 minuten. Onder de deelnemers van de studie zal 20 keer 30 euro worden verloot.

Meer informatie?

Mail naar:

placebonocebovragenlijststudie@fsw.leidenuniv.nl

Share This