Selecteer een pagina

Na de samenwerkingen met de Wandelbond en NL Actief gaat ReumaNederland nu ook een samenwerking aan met Sportfondsen. Sportfondsen beheert ca. 100 zwembaden in Nederland. Met de samenwerking willen ReumaNederland en Sportfondsen het aanbod van bewegen in water voor mensen met reuma verbeteren en vergroten.

Jan Willem Förch, directeur ReumaNederland: “Deze samenwerking is een mooie volgende stap in onze ambitie om sporten en bewegen toegankelijk te maken voor zoveel mogelijk van de 2 miljoen mensen met reuma. Zwemmen ontlast de gewrichten en is daardoor een goede en laagdrempelige beweegactiviteit voor mensen met reuma. Een beweegactiviteit die we graag stimuleren, omdat we weten dat (blijven) bewegen voor mensen met reuma erg belangrijk is. Het is een goede ondersteuning van de medische behandelingen, zorgt voor verminderde kans op het krijgen van andere chronische aandoeningen en heeft een positief effect op het welbevinden en de ziekte zelf.”

 

lees verder:

https://reumanederland.nl/nieuws/nieuws/reumanederland-en-sportfondsen-gaan-samenwerken/?utm_source=facebook&utm_medium=socialmedia&utm_campaign=samenwerking-sportfondsen&fbclid=IwAR2YGT88ur7gQ-aXoGQgJrE2crkk9-mEzcBuZEnErXA25vF97mFCYdZzGJI

Share This